Illustratiebeeld. Plofkoffer zoals gebruikt bij waardetransporten. / Nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Plofkoffer zoals gebruikt bij waardetransporten. / Nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch. © ANP / Jan Aelberts

België wil vanaf najaar 2024 ‘plofkoffer’ inzetten om coke direct onklaar te maken

In de loop van 2024 komt er een systeem waarbij in beslag genomen drugs meteen onklaar kunnen worden gemaakt. Dat zegt Ine Van Wymersch, de nationale drugscommissaris, in het Radio 1-programma ‘Op stap met Michaël’. De technologie wordt op dit moment ontwikkeld door de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), meldt ‘VRT NWS’ woensdagavond.

  1. INTERVIEW. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers: “Toen ik mijn lief vroeg om te trouwen, was ze geschokt. ‘Moet dat echt?’, zei ze”
    PREMIUM
    14

    INTERVIEW. Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers: “Toen ik mijn lief vroeg om te trouwen, was ze geschokt. ‘Moet dat echt?’, zei ze”

    “Mensen geloven me niet altijd als ik het zeg. Maar misschien ga ik wel lesgeven in Brussel. Of olijven kweken op een berg in Italië.” Als oorlogscorrespondent leeft Robin Ramaekers op het ritme van conflict. Maar het leven is méér dan Gaza en Oekraïne. “Ik heb twee dochters, de dag waarop mijn job hen bang maakt, zal de dag zijn waarop ik mezelf in vraag stel.”
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.