© Isosport

Daniel Schmidt trekt transfervrij naar AA Gent, maar krijgt wel emotioneel afscheid in spelersgroep

Daniël Schmidt nam in Sint-Truiden afscheid van de spelersgroep. Een emotioneel moment. De Japanse doelman zijn contract wordt donderdag ontbonden, vervolgens zal Schmidt tekenen bij AA Gent. Daniël Schmidt was sinds 2019 doelman van STVV en keepte meer dan honderd wedstrijden voor de Kanaries. STVV vangt geen transfersom voor Schmidt, maar is wel verlost van een (ruim) salaris.

Lees hier het persbericht van STVV:

“Daniel Schmidt was de voorbije jaren een vertrouwd sluitstuk en gezicht op Stayen. Zo verdedigde hij maar liefst 10.191 minuten het Truiense doel. De Japanse international hield in 114 wedstrijden 35 keer zijn netten schoon.

Gedurende zijn verblijf op Stayen toonde Daniel Schmidt zich niet alleen een goede doelman. Hij etaleerde ook een voorbeeldige toewijding en enorme onverzettelijkheid. Hij was dus niet alleen speler, maar ook een deel van de STVV-familie”, als sportief directeur André Pinto.

De voorbije maanden waren echter niet evident: “Voor aanvang van het seizoen vroeg Daniel ons om hem de kans te geven om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Gezien zijn staat van dienst en het feit dat hij zijn laatste contractjaar inging, gingen we op deze vraag in. We werkten constructief mee aan een zomertransfer, maar de beoogde club liet het akkoord in laatste instantie afspringen”, aldus Pinto.

Omdat Schmidt nog maar enkele maanden contract heeft, gunt STVV hem nu de vrijheid om te tekenen voor een andere club: “We respecteren enerzijds het professionalisme van Daniel. Anderzijds is het moeilijk om op dit moment nog een transfervergoeding te verkrijgen en willen we loonmassa vrijmaken om een nieuwe speler aan te trekken. Daarom hebben we in onderling overleg besloten om het contract te verbreken. We bedanken Daniel voor al zijn harde werk en wensen hem het beste”, besluit Pinto.

Daniel Schmidt zelf kijkt met trots en warmte terug op zijn verblijf in Sint-Truiden: “Deze vier seizoenen bij STVV vormden een belangrijke periode in mijn leven. Samen hebben we heel wat uitdagingen overwonnen, die ervaringen hebben zeker bijgedragen tot mijn persoonlijke groei. Iedereen heel erg bedankt voor de steun doorheen deze jaren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(gus)

Aangeboden door onze partners