© rr

Politieagent slaat zwarte man op café in gezicht: “Schokkend en onaanvaardbaar”

Het parket van Luxemburg heeft een onderzoek geopend naar een politieagent die – buiten zijn diensturen – een zwarte man herhaaldelijk in het gezicht sloeg op café. Dat meldt RTL. Volgens een parketwoordvoerder riskeert de man een celstraf tot 4 jaar als bewezen wordt dat de man uit racisme handelde.

jvh
Bron: RTL

Het incident vond plaats in een café in Bertrix, en werd gefilmd door omstaanders. Op de beelden is te zien hoe de politieagent – een 50-jarige man uit de buurt die al twintig jaar in de regio werkt – staat te praten met de zwarte man, en hem vervolgens enkele keren in het gezicht slaat en bij de keel grijpt. Volgens het slachtoffer maakte de agent daarbij ook racistische opmerkingen.

Het slachtoffer raakte lichtgewond in het gezicht, en werd zeven dagen arbeidsongeschikt verklaard. “De beelden zijn schokkend en onaanvaardbaar”, reageert burgemeester Mathieu Rossignol van Bertrix bij RTL. “Maar ik weet niet wat er zich juist heeft afgespeeld, ik wacht dus op meer informatie en een nauwgezet rapport.” De agent werd in afwachting van het gerechtelijk onderzoek en een tuchtprocedure voorlopig geschorst.

Bij een eventuele veroordeling voor opzettelijke mishandeling en slagen en verwondingen die leiden tot tijdelijke arbeidsongeschiktheid waarbij het racistische motief – een verzwarende omstandigheid – wordt weerhouden, zou de agent veroordeeld kunnen worden tot een celstraf van 2 maanden tot 4 jaar, en een boete van 50 tot 400 euro. Als het racistische motief niet wordt weerhouden, riskeert de man een celstraf van maximaal 2 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer