86'
Bernardo Silva
1 - 3
86'

Zucht van opluchting bij Manchester City. Tegen Everton leek de Engelse landskampioen zijn flauwe competitievorm door te trekken, maar na rust keerde het een scheve situatie helemaal om. Rode Duivel Amadou Onana lag met een ongelukkige handsbal aan de basis van de 1-2.

Amadou Onana vloekte eens luid.

Met gevaar voor eigen lijf en leden smeet hij zich voor een schot van Aké, maar die poging verdween ongelukkig tegen zijn hand. Uit de penalty die volgde zou Alvarez de bezoekers op een 1-2 voorsprong zetten.

Daarvoor was het toch opnieuw even bibberen voor Manchester City. De Champions League-winnaar is in eigen land aan een slappe reeks bezig die we al enkele seizoenen niet meer gezien hadden.

'Amper' 6 op 15 in de laatste vijf matchen en ook tegen Everton kwamen Guardiola en co op achterstand na een treffer van Harrison - Ederson weerde zelfs de 0-2 af.

Na rust toonde City een ander gelaat. Foden vond snel de gelijkmaker, dan was er de penaltyfout van Onana en in het slot stelde Bernardo Silva de zege helemaal veilig.

City houdt op die manier leider Liverpool in het vizier, met een achterstand van 5 punten en nog een inhaalmatch in handen.

Bekijk de overige goals

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+6'
Michael Keane (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Julián Álvarez (Manchester City).
90+4'
James Garner (Everton) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+4'
Redding van Jordan Pickford (Everton), die de bal al duikend kan pareren.
90+4'
Phil Foden (Manchester City) haalt uit...
90+1'
Pech voor Manchester City, want het schot van Phil Foden strandt op de paal.
90+1'
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
Nathan Patterson (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joško Gvardiol (Manchester City).
86'

Doelpunt voor

Bernardo Silva (Manchester City) scoort. Het staat 1 - 3.
85'
Julián Álvarez (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
81'
Everton krijgt een vrije trap. Jack Grealish (Manchester City) haalde Dwight McNeil onderuit.
80'
James Tarkowski (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jack Grealish (Manchester City).
78'
Manchester City krijgt een vrije trap. Jarrad Branthwaite (Everton) haalde Bernardo Silva onderuit.