Aaron Blommaert krijgt goud voor eerste single "Zonde"

Presentator, acteur en zanger Aaron Blommaert (21) heeft een gouden plaat beet voor zijn eerste single "Zonde". Die kreeg hij overhandigd in het eindejaarsprogramma "Vrede op aarde" op VRT 1. "Amai, dat is wel heel cool. Ik ben heel dankbaar", reageert hij trots.

"2023 is het jaar waarin je carrière is ontploft", blikt presentator Sven de Leijer in "Vrede op aarde" terug het voorbije jaar van Aaron Blommaert. "Het voelt nochtans alsof ik al veel langer bezig ben", reageert die.

"Overweldigend als kind"

Ongelijk heeft hij niet: in 2013 al maakte een toen 10-jarige Blommaert zijn opwachting in "Wie wordt junior?", de opvolger van "Junior eurosong". "Superleuk om mee te maken, maar overweldigend als kind", zegt hij daarover. Daarna volgen passages in de Ketnet-musical Kadanza, "The voice kids" en Ketnet-reeks "4eVeR". Ook zingt hij een tijdlang in boysband BOBBY.

Sinds 2020 is Blommaert te zien in de VTM-soap "Familie", waar hij de rol van Raven vertolkt. Sinds 2021 kruipt hij ook achter de microfoon als radiopresentator bij MNM. Datzelfde jaar volgt zijn eerste filmrol in "Bittersweet sixteen". In 2022 neemt hij de rol van Jonas in de Ketnet-serie "#LikeMe" voor zijn rekening.

Van Tovenaar naar solo artiest

In mei blijkt Blommaert achter het kostuum van Tovenaar in "The masked singer" op VTM te zitten. Het levert hem een eerste plaats in de zangwedstrijd op, samen met de start van zijn solo zangcarrière.

"Zonde", zijn eerste single, is nu dus goed voor goud. Tegenwoordig staat dat gelijk aan 10.000 verkochte exemplaren en drie miljoen keer streams op muziekplatformen.

"Amai, dat is wel heel cool", klinkt het wanneer hij de onderscheiding in ontvangst neemt. "Ik hoop dat er nog mogen komen. Ik ben vooral heel dankbaar. Het is dankzij al de mensen die luisteren."

BEKIJK - Aaron Blommaert neemt zijn eerste gouden plaat in ontvangst:

Videospeler inladen...

Meest gelezen