Themabeeld.© dpa/picture alliance via Getty

Vrachtschip na brand in moeilijkheden voor kust van Bretagne

Een vrachtschip met twintig bemanningsleden aan boord verkeert in moeilijkheden voor de kust van Bretagne, meldt de Franse prefectuur . Een sleepboot is uitgevaren om hulp te bieden.

wver
Bron: BELGA

De Guana, een schip van 150 meter dat onder Panamese vlag vaart, zou op ongeveer 180 kilometer liggen van de kleine gemeente Penmarch en de sleepboot zou er aan het eind van de avond zijn.

Door een brand in de machinekamer is de motor van de Guana uitgevallen en is het schip onbestuurbaar, terwijl de bemanning de motor niet zelf kan herstellen, zo staat in de mededeling van de maritieme prefectuur van de Atlantische Oceaan. “De bemanning moet door het Spaanse schip Esperanza del Mar opgepikt worden, dat in de zone aanwezig is, met de medewerking van een helikopter”, zo voegde de prefectuur eraan toe. Ook vliegt een Falcon 50 naar de zone. 

Het vrachtschip was met een lading ijzervijlsel op weg naar Turkije. Volgens de Franse weerdienst Météo-France zou de sterke wind ‘s avonds wat afnemen, maar de zee blijft woelig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer