Ex-Miss België Brigitta Callens getuigt na 23 jaar over beruchte homejacking: “Helemaal onder het bloed vroeg Frank me ten huwelijk”

Ex-Miss België Brigitta Callens (43) is in een interview met Het Laatste Nieuws nog eens teruggekomen op de beruchte homejacking waar zij en toenmalig Zillion-baas Frank Verstraeten eind 2000 het slachtoffer van werden. “Frank heeft me toen ten huwelijk gevraagd.”

mtm
Bron: Het Laatste Nieuws

Hoewel de homejacking dateert van 6 december 2000, nu al 23 jaar geleden, kwamen de feiten recentelijk opnieuw onder de aandacht door de film Zillion van regisseur Robin Pront. Hoewel het in de film wel zo lijkt, ontkent Callens in een nieuw interview met klem dat zij achter de homejacking gezeten zou hebben. “Kort voordien zat ik nog op de schoolbanken, dus waar zou ik de contacten vandaan hebben gehaald?”

LEES OOK. Zo verliep homejacking bij Zillion-baas Frank Verstraeten en Brigitta Callens: “Ze heeft verdomme met eigen ogen gezien hoe ze mij halfdood hebben geslagen”

Verstraeten en Callens hadden destijds een knipperlichtrelatie, maar waren op het moment van de feiten wel uit elkaar. “Die avond had ik met hem afgesproken om de documenten van mijn auto te regelen”, aldus de ex-miss. “We hadden toen een goed verzoenend gesprek en na het eten trokken we naar mijn appartement. Het was een prachtige avond en ergens leek het of we opnieuw zouden kunnen beginnen.”

Toen ze de deur opende om Verstraeten buiten te laten, werd ze echter plots bij de arm en keel gegrepen door onbekende daders. “Ik werd met mijn hoofd in de kussens geduwd en hoorde hoe Frank schreeuwend van de pijn naar de slaapkamer werd gesleept”, zegt Callens. “Mijn leven flitste aan me voorbij. Mijn handen werden met elektrische snoeren op mijn rug gebonden en ik kreeg een revolver tegen mijn slaap gedrukt.”

Toen de daders vertrokken waren, kwam Verstraeten Callens losmaken, “helemaal onder het bloed”. Op dat moment zei hij: ‘Hey poeske, we hebben nu zoiets ergs meegemaakt. We gaan toch altijd samenblijven, nee? Wil je met me trouwen’. Ik antwoordde: ‘Natuurlijk blijven we bij elkaar’. En ik heb ja gezegd.”

Een foto die de krantencovers haalde: Zillion-baas Frank Verstraeten en ex-Miss België Brigitta Callens gewond nadat ze het slachtoffer werden van een homejacking.© Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER