© AFP

Novak Djokovic en Simone Biles krijgen prestigieuze award, Lotte Kopecky haalt net de top tien

De Servische tennisser Novak Djokovic en de Amerikaanse turnster Simone Biles hebben van de redactie van het Franse toonaangevende sportmedium L’Equipe de bekroning van ‘Kampioen der kampioenen’ (‘Champions des champions’) gekregen voor hun prestaties in 2023. Met Lotte Kopecky, wereldkampioene wielrennen op de weg, staat er ook een Belgische in de top tien bij de vrouwen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 36-jarige Djokovic, die dit jaar drie grandslamtoernooien won (Australian Open, Roland Garros en US Open) en daarmee zijn totaal op 24 bracht, sloot het jaar af als nummer 1 van de wereld. Met 876 punten blijft de Serviër in het eindklassement ver voor op de Franse zwemmer Léon Marchand (361) en de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen (348).

De 26-jarige Biles kroonde zich dit jaar tot viervoudig wereldkampioene (allround individueel, team, vloer en balk) en behaalde de zilveren medaille op de sprong op het WK in Antwerpen. Bij de vrouwen kleurde het podium volledig Amerikaans. Met 812 punten bleef Biles skiester Mikaela Shiffrin (709) en zwemster Katie Ledecky (446) voor. Kopecky scoorde 55 punten en stond daarmee tiende. Met de Nederlandse Demi Vollering eindigde een andere renster als vijfde (246 punten).

© Getty Images

De winnaars van vorig jaar waren de Poolse tennisster Iga Swiatek, nummer 1 van de wereld, en Lionel Messi, wereldkampioen voetbal met Argentinië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer