© AFP

Duizenden mensen op begrafenis van door Israëlische aanval gedode generaal van Iraanse Revolutionaire Garde

Duizenden mensen hebben donderdag in de Iraanse hoofdstad Teheran de begrafenis bijgewoond van Razi Moussavi, de generaal van de Revolutionaire Garde die maandag in Syrië gedood werd bij een Israëlische aanval.

mtm
Bron: BELGA

Generaal Razi Moussavi, een van de meest ervaren adviseurs van de Iraanse Revolutionaire Garde, werd maandag gedood bij een raketaanval ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus. Iran heeft Israël beschuldigd van de aanval.

Een Israëlische militaire woordvoerder weigerde maandag specifiek commentaar te geven op de dood van Moussavi, maar zei dat Israël “alle maatregelen neemt die nodig zijn om het land te verdedigen”. 

Duizenden mensen verzamelden zich donderdag in het centrum van Teheran en scandeerden “dood aan Israël” en “dood aan de Verenigde Staten”. De hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, had eerder op donderdag een ontmoeting met de familie van Razi Moussavi en ging ook voor in het gebed op de begrafenis. Khamenei bracht hulde aan de “onvermoeibare strijd van deze martelaar”, zo was op de Iraanse staatstelevisie te zien.

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer