Taveirne laat zich omringen door een 6-koppig team van experten en ervaringsdeskundigen
Radio2

"WinWin" wordt nieuwe consumentenprogramma op Radio2: "Samen met mijn team en elke Vlaming ons leven beter maken"

"WinWin": zo heet het nieuwe consumentenprogramma dat Xavier Taveirne vanaf 8 januari zal presenteren op Radio2. Het wordt ook de overkoepelende naam voor alle consumentenprojecten van de VRT, zoals een podcast en video’s op het streamingplatform VRT MAX. De presentator laat zich omringen door een 6-koppig team van experten en ervaringsdeskundigen, onder wie econoom en komiek Kamal Kharmach en VRT NWS-journalist Tim Verheyden.

Xavier Taveirne is jouw consumentenman. Vanaf 8 januari presenteert hij elke werkdag tussen 9 uur en 10 uur "WinWin" op Radio2. Heb je een vraag, tip of probleem? Mail naar winwin@radio2.be. 

Xavier Taveirne maakte donderdagochtend zelf de naam van zijn nieuwe radioprogramma bekend tijdens de Radio2 Top2000 in Genk. "Ik zal elke werkdag van 9 uur tot 10 uur te horen zijn op Radio2. Elke win telt voor twee. Dat is een beetje het idee van "WinWin". Samen met mijn team en elke Vlaming wil ik ons leven beter maken." Taveirne stopt als nieuwsanker bij VRT NWS, maar zal wel nog in de nieuwsprogramma's te zien zijn in zijn nieuwe rol als consumentenman van de openbare omroep.

BEKIJK - Xavier Taveirne onthult de nieuwe naam in de live uitzending van Radio2:

Videospeler inladen...

Hulp van experten en luisteraars

Eerder raakte al bekend dat Taveirne zal worden bijgestaan door een team van experten en ervaringsdeskundigen. Samen gaan ze aan de slag met alle problemen en vragen van luisteraars. Een eerste naam, die van "Geld gezocht"-presentatrice Kristel Verbeke, werd eerder al gelost.

Klopt het wel wat die reclame zegt? Werkt dat product effectief zo goed? Ik ga dat uitzoeken zodat je zeker weet dat jouw zuurverdiende centen naar dingen gaan die het waard zijn

Kamal Kharmach, vervoegt het consumententeam van "WinWin"

Ook econoom en komiek Kamal Kharmach – die samen met Verbeke het tv-programma "Geld gezocht" maakt – zal het consumententeam vervoegen. Hij zal uitzoeken waar je je geld wel en zeker niet aan moet besteden. "Klopt het wel wat die reclame zegt? Werkt dat product effectief zo goed? Dat ga ik uitzoeken. Zodat je zeker weet dat jouw zuurverdiende centen naar dingen gaan die het waard zijn", legt Kamal uit.

Meryem El Mandoudi houdt een vinger aan de pols bij jonge consumenten
Radio2

Podcasts en video's op VRT MAX

"WinWin" krijgt ook versterking van financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck en digitale mediakenner Tim Verheyden van VRT NWS. Voormalig Karrewiet-anker, Meryem El Mandoudi, houdt de vinger aan de pols bij de jongeren. "Ik ga Xavier op de hoogte houden van wat er leeft bij de jongeren. Ik ben zelf niet veel jonger dan Xavier, maar vanuit mijn job bij JONG op VRT NWS weet ik heel goed waar jongeren mee bezig zijn. Waar liggen ze wakker van? Welke verleidingen komen ze tegen in het leven? Zo kunnen we die jongeren helpen om de juiste keuzes te maken als jonge consument."

Financieel expert Chris Sugira gaat de luisteraars helpen om hun geld slim uit te geven.

"WinWin" is vanaf 8 januari elke dag te horen op Radio2 tussen 9 uur en 10 uur. "WinWin" is voortaan ook de naam van de vlag waaronder de VRT alle consumentenprogramma's zal maken. Zo komen er alvast nieuwe podcasts en video’s op VRT MAX rond het leven van consumenten.

Xavier Taveirne is de consumentenman van de VRT
Radio2

Meest gelezen