© Photo News

Geen Giro voor Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh, wel de Vierdaagse van Duinkerke

Met Stijn Vandenbergh en voorjaarsrevelatie Oliver Naesen zitten er twee Belgen in het team van AG2R-La Mondiale voor de Vierdaagse van Duinkerke.

“Wij komen dinsdag met een goed uitgebalanceerde ploeg aan de start”, stelt sportdirecteur Cyril Dessel, ex-ritwinnaar in de Franse rittenkoers. “Naesen werd ziek in de wedstrijd Rund um den Finanzplatz in Frankfurt van vorige week en moest opgeven. Hij hervat dus in Duinkerke na een korte rustperiode. Dit achter de voorjaarsklassiekers waarin Naesen meermaals uitblonk.”

“Daarnaast kan ik onder anderen rekenen op onze sprinter Rudy Barbier en natuurlijk op Samuel Dumoulin en Stijn Vandenbergh. Tijdens de eerste etappe wordt altijd de basis gelegd voor de eindklassering op zondag en dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar de Vierdaagse van Duinkerke duurt zes dagen en gaat over een parkoers waarop zowel de sprinters als de klimmers aan hun trekken komen. Ik verwacht dan ook veel van mijn team.”

Selectie: Gediminas Bagdonas (Lit), Rudy Barbier (Fra), Samuel Dumoulin (Fra), Julien Duval (Fra), Alexis Gougeard (Fra), Oliver Naesen (Bel), Christophe Riblon (Fra), Stijn Vandenbergh (Bel).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer