David Legreve

Oude cinema Roxy in Rumst gaat na 50 jaar weer open

De gemeente Rumst gaat de voormalige cinema Roxy Palace na 50 jaar heropenen. De heropening is gepland voor april van volgend jaar. In de cinema zullen elke maand twee filmklassiekers afgespeeld worden. 

Cinema Roxy, de oude cinema aan de Statiestraat in Rumst, opent na ruim 50 jaar opnieuw haar deuren. De gemeente heeft daarvoor een samenwerking goedgekeurd met de huidige eigenaars van het gebouw. De cinema opende in 1929, maar stopte eind de jaren 70 door het afnemend succes van cinema. 

Je zit er op houten stoeltjes en tijdens de pauze worden er ijspralines verkocht

Schepen van Cultuur Marleen De Bruyn (CD&V)

Een deel van het gebouw werd in de jaren 80 omgebouwd tot discotheek, maar ook aan dat verhaal kwam een einde. Het gebouw is sinds 1993 nauwelijks nog gebruikt. Wel werden de gevel, de bar en de foyer opgeknapt. "Alle andere originele aspecten zien eruit zoals vroeger", zegt schepen Marleen De Bruyn (CD&V). "Je zal zitten op houten stoeltjes met een kussentje en tijdens de pauze worden, net zoals vroeger, ijspralines verkocht."

David Legreve

De cinemazaal werd vorig jaar al eens opengesteld voor Open Monumentendag. "Dat bleek een enorm succes, want iedereen was laaiend enthousiast", gaat de schepen verder. "Daarom vonden we het een goed idee om de cinema nieuw leven in te blazen."

Filmklassiekers

"Het is de bedoeling om vanaf april maandelijks twee films te tonen. Er zullen vooral filmklassiekers getoond worden, dat kan gaan van Casablanca tot het recentere Parasite. We zullen ook rekening houden met temperatuur, want de zaal komt uit het begin van vorige eeuw en is niet geïsoleerd. De eigenaar beloofde ook dit euvel aan te pakken, zodat later ook in de winter filmvoorstellingen kunnen doorgaan."

David Legreve

Meest gelezen