verkeersongeluk

Zwaar ongeval in Deurne was toch geen geval van verkeersagressie

Het zware verkeersongeval van dinsdagnacht in Deurne blijkt dan toch geen verkeersagressie met vluchtmisdrijf te zijn. “Het gaat om een fout verkeersmanoeuvre waarbij geen ander voertuig betrokken was”, zegt het parket Antwerpen na verhoor van de betrokkenen.

nelo

Het ongeval gebeurde dinsdagnacht rond 3 uur op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Een voertuig reed in op een verkeerslicht, waarbij twee inzittenden gekneld raakten in het wrak. Omstaanders hadden de slachtoffers uit de wagen geholpen. De twee inzittenden, 27 en 31 jaar, waren in levensgevaar en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zijn intussen buiten de gevarenzone en konden worden verhoord.

Eerst was er sprake van een tweede voertuig dat betrokken was bij het incident. Een getuige verklaarde aan de politie dat de inzittenden van het gecrashte voertuig ruzie hadden met een andere wagen. “Uit de verhoren van alle betrokken partijen blijkt dit verhaal echter niet te kloppen”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerpse parket.

De bestuurder van de vermoedelijk betrokken wagen kwam zich woensdagavond zelf aanmelden bij de politie. “De 23-jarige man verklaarde dat hij getuige was van het ongeval. Hij is gestopt om de inzittenden van de gecrashte wagen te helpen. Toen ook omstanders te hulp schoten, is hij weer met zijn wagen vertrokken.” De jongeman mocht na verhoor opnieuw beschikken.

“De bestuurder van het gecrashte voertuig legde een gelijkaardige verklaring af. Hij vertelde dat er geen andere auto bij het ongeval betrokken was. Bij een manoeuvre verloor de man de controle over het stuur, waarna hij op het verkeerslicht inreed”, zegt Aerts.