© Isosport

Azencross in Loenhout is laatste veldrit van 2023 op Belgische bodem: “Mathieu van der Poel is de publiektrekker, maar...”

Vrijdag vindt in Loenhout de laatste veldrit op Belgische bodem plaats van dit jaar. De Azencross ressorteert onder de noemer van de Exact Crossen, ‘losse wedstrijden’ die tot geen klassement behoren.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Mathieu van der Poel is de publiektrekker. Maar er komt nog een pak mooi volk aan de start zoals Niels Vandeputte en Toon Vandebosch. Enkele wegrenners ook zoals Zdenek Stybar, Florian Vermeersch en Gianni Vermeersch zakken af. Loenhout is een van de Exact Crossen en staat sinds jaar en dag bekend als de ultieme feestcross. Het publiek vindt altijd de weg naar deze wedstrijd. Het is een evenement dat echt leeft van de mix tussen sfeer en het sportieve aspect van het veldrijden”, geeft Erwin Vervecken van het organiserende Golazo mee.

“Het parcours van de Azencross ligt er door de regenval modderig bij. Traditioneel zijn er de lusjes rond het voetbalterrein en de festivalweide. We hoeven in Loenhout niet aan de omloop te schaven. Die is al enkele jaren dezelfde en die is goed”, besluit Vervecken. 

© BELGA

Mathieu van der Poel won driemaal op rij in Loenhout (2017, 2018 en 2019). De edities in 2021 en 2022 gingen naar Wout van Aert maar die komt vrijdag niet aan de start. Bij de vrouwen is het uitkijken naar een strijd tussen onder meer Manon Bakker, Sanne Cant en Anna Kay.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer