Twintiger in elkaar geslagen op Oude Markt in Leuven: twee daders gearresteerd

Opnieuw geweld op Oude Markt in Leuven, politie pakt daders op.© ROBtv

Leuven -

Een 21-jarige jongen is in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis beland, nadat hij klappen had gekregen op de Oude Markt. Hij ging daarbij bewusteloos tegen de grond.

Hannelore Smitz

Het incident gebeurde toen het slachtoffer met enkele vrienden aan het uitgaan was op de Oude Markt. “De jongen kreeg klappen, en ging tegen de grond”, bevestigt politiewoordvoerder Marc Vranckx. “Hij raakte gewond aan het hoofd.” Het slachtoffer was even buiten bewustzijn, maar werd meteen geholpen door vrienden. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij onder andere gehecht moest worden.

De politie kon het incident duidelijk volgen op de camerabeelden van de bewakingscamera’s van de politie. Toen zij meteen na de feiten via de 100 de melding binnenkregen, werd de situatie meteen vanop afstand geanalyseerd terwijl de hulpdiensten ter plaatse snelden. “We gingen onmiddellijk ter plaatse. Eén patrouille begaf zich naar het slachtoffer. Een tweede patrouille ging tegelijk naar de daders, die we door de camerabeelden snel konden identificeren. Ze werden afgevoerd naar het commissariaat nog voor de ziekenwagen goed en wel richting ziekenhuis vertrokken was”, aldus Vranckx. Het zou gaan om één minderjarige dader, en één 18-jarige. Wat de aanleiding was voor het geweld, is nog niet duidelijk. “Het onderzoek loopt nog. Er worden nog verklaringen afgenomen”, aldus Vranckx.

Agressiever?

Intussen lokt een post van een vader van iemand uit de vriendengroep van het slachtoffer heel wat reacties uit op sociale media. Hij getuigde over het incident, en spreekt van een toename van ‘gratuite agressie’ op en rond de Oude Markt, en meent dat het voor jongeren vaak een probleem is om correct geholpen te worden. De politie ontkent dat. “We merken dat het uitgaansleven wat luider is geworden, dat geeft misschien een agressiever gevoel. Maar uit onze statistieken blijkt geen toename van problemen, in tegenstelling. Het aantal vechtpartijen met gewonden is gedaald tegenover een paar jaar geleden”, aldus Vranckx.

“Uiteraard zijn er wel schermutselingen. Dat is niet abnormaal op een plek waar elke nacht 10.000 mensen samenkomen om te drinken en feesten. We zijn dan ook zeer aanwezig, zowel in uniform als in burgerkleding, om het feestgedruis in de gaten te houden en problemen te vermijden. Dat blijkt ook bij dit incident, waar we met behulp van de camerabeelden héél snel de daders konden arresteren. Sinds enkele jaren kunnen we ook een plaatsverbod opleggen. Ook dat aantal ligt dit jaar lager dan voorheen. We zien het gevoel van toenemende onveiligheid dus absoluut niet vertaald in de cijfers van onze interventies”, besluit de politiewoordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen