Artyom Kamardin (links) kreeg 7 jaar celstraf. Yegor Shtovba (rechts) moet 5,5 jaar naar de cel.
Volledig scherm
Artyom Kamardin (links) kreeg 7 jaar celstraf. Yegor Shtovba (rechts) moet 5,5 jaar naar de cel. © AFP

Poëzie tegen oorlog in Oekraïne levert 23-jarige Rus zeven jaar gevangenis op

De Rus Artjom Kamardin (23) moet zeven jaar naar de gevangenis omdat hij met poëzie protesteerde tegen de oorlog in Oekraïne. Een andere Rus die hetzelfde deed, krijgt meer dan vijf jaar celstraf. Ze zijn schuldig bevonden aan het “aanzetten tot haat” en het “oproepen tot activiteiten die de staatsveiligheid bedreigen”.

4 reacties

  • Geert Peeters

    4 maanden geleden
    Waarom bombardeert het westen Rusland niet met flyers waarin de waarheid vermeld wordt. Fliers die in enveloppen via reguliere post verstuurd worden. Waarom, waarom niet? Of zijn de westerse leiders niet zo snugger als ze pretenderen te zijn?
  • Danny Govaerts

    4 maanden geleden
    Het moet erg gesteld zijn met de stabiliteit van het Russische regime als ze al gevangenisstraffen uit delen voor poëzie. Welke straf zouden dan stand upcomedian krijgen als ze uitpakken met een Oekraïne/ Rusland mop.
  • Freddy Henslegers

    4 maanden geleden
    Goed gezien. Is dat of gaan sterven aan het front.
  • Gunther Mampaey

    4 maanden geleden
    Zelfs Russen die in het buitenland wonen ontsnappen niet aan de FSB/ GRU, zo lopen er verschillende arrestatiebevelen tegen mensen die op sociale media berichten over de toestand aan het front. En meestal tegen de "speciale militaire operatie" zijn. Velen hebben ook een oproepingsbevel ontvangen om het leger te vervoegen en daarom kunnen ze nooit meer naar Rusland terugkeren. Dat is triest.