© rr

Ruzie om parkeerplaats in Antwerpen-Noord escaleert: twee gewonden na vechtpartij, vier verdachten opgepakt

Antwerpen -

De Antwerpse politie rukte woensdagavond in groten getale uit naar de Diepestraat na een zware vechtpartij. Bij een ruzie over een parkeerplaats gingen twee groepen elkaar te lijf. Twee personen raakten lichtgewond, vier anderen konden worden gearresteerd.

nelo jtp

Rond 22 uur kreeg de Antwerpse politie een melding over een grote vechtpartij in de Diepestraat in Antwerpen-Noord. “Toen de politie toe kwam, was de situatie zeer gespannen. Verschillende van onze eenheden kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Volgens onze informatie ging het om een vechtpartij tussen een groep Somaliërs en een groep Afghanen. Er waren zo’n twintig personen bij betrokken. De twee gingen elkaar met stokken en stenen te lijf. “Alles begon met een ruzie over een parkeerplaats. De verhitte discussie escaleerde uiteindelijk in de vechtpartij.”

“Twee personen hadden wellicht rake klappen gekregen en zijn overgebracht naar het ziekenhuis”, aldus Bruyns. “Er is geen sprake van levensgevaar. Vier personen zijn gearresteerd voor hun vermoedelijke betrokkenheid. Alle betrokkenen hebben een adres of een tijdelijk adres in ons land.” De spanning in de Diepestraat bleef nog een hele avond voelbaar, wat zich uitte in een kat en muis spel met de politie.

Het is niet de eerste keer dat de situatie in de Antwerpse Diepestraat escaleert. Handelaars klagen al langer over de aanwezigheid van drugsdealers die illegaal in ons land verblijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer