© AP

“Dezelfde spelers blijven onbeschikbaar”: Kevin De Bruyne zal zijn comeback zaterdag nog niet maken bij Manchester City

De rentree van Kevin De Bruyne bij Manchester City zal ten vroegste pas voor aankomend kalenderjaar zijn. Coach Pep Guardiola zei tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Everton (1-3-winst) “dat hij KDB tegen Sheffield graag al enkele minuten hoopte te geven”, maar dat zal niet gebeuren.

Jens Jacobs & Jens Heylen

De hele voetbalwereld maakte vorige week een vreugdesprongetje bij de rentree van Kevin De Bruyne op het trainingsveld van Manchester City. KDB, die op de openingsspeeldag tegen Burnley een blessure opliep, leek zo zijn wederoptreden te mogen maken tijdens het WK voor clubs. Maar zover kwam het uiteindelijk niet. De Bruyne kreeg geen minuten van coach Pep Guardiola en ook tegen Everton (City won met 1-3, red.) stond de naam van onze landgenoot niet eens op het wedstrijdblad.

Een weldoordachte keuze, liet de Spaanse coach verstaan tijdens een persconferentie. “Kevin staat dicht bij een comeback, maar hij was moe en we moeten voorzichtig met hem zijn. Hij was drie maanden geblesseerd en als je dan te snel terug op het veld staat, kun je opnieuw geblesseerd raken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op een basisplek is het dus nog even wachten. Guardiola wil gaan risico’s nemen met zijn sterspeler. “De blessure was ernstig ”, gaat Guardiola verder. “We moeten het dus stap voor stap doen, maar hij traint bij ons en hij is heel positief. Hij komt snel terug. Ik zou graag willen dat hij de volgende wedstrijd tegen Sheffield (30 december, red.) of tegen Huddersfield (7 januari, red.) speelt. Maar het is belangrijk om hem voor een lange tijd fit te houden, niet voor de ene of de andere wedstrijd.”

Comeback wordt uitgesteld

Vrijdagmiddag klonk het alweer anders bij de Spaanse T1. “De situatie blijft ongewijzigd. Dezelfde spelers zullen ook morgen/zaterdag onbeschikbaar zijn. Bovendien komt daar nu ook John Stones bij.” Met andere woorden zal een comeback van Kevin De Bruyne pas ten vroegste voor 7 januari zijn. Ook Jérémy Doku - al een maand afwezig met een spierblessure - en Erling Haaland zullen er tegen Sheffield nog niet bijzijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer