© Leen Lambrichts

© Leen Lambrichts

© Leen Lambrichts

© Leen Lambrichts

© Leen Lambrichts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen van Het Opwermerke brengen ‘A Christmas Carol’ tot leven

Hoeselt -

Vrijdagavond vlak voor de kerstvakantie, organiseerde basisschool Het Opwermerke in Werm een kerstvertelling. Ze brachten ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het verhaal van Scrooge werd verteld aan de hand van een wandeling door de klaslokalen, waar het publiek verschillende toneelstukjes kon zien.

Leen Lambrichts

Zowel de lagere school als de kleuterschool werden volledig in thema aangekleed, maar ook Brouckmanshof en zelfs de kerk van Werm werden voor de gelegenheid omgetoverd tot gezellige locaties waar de mensen konden genieten van een muzikaal slot.

Het unieke schoolfeest was een gigantisch succes. De leerkrachten konden de vraag amper bijhouden en er moest met tijdssloten gewerkt worden om iedereen de kans te geven om te genieten van het spektakel. “In de lokalen konden we telkens maar aan een beperkte groep plaats geven”, zegt meester Harmen van het vijfde en zesde leerjaar. “We werkten daarom met tijdssloten, waardoor we toch elke keer een intieme en gezellige sfeer konden creëren voor het publiek.”

“Voor iedere leerling was er aandacht in elk tafereel”, aldus meester Harmen. “De vertelling was dus echt een verhaal voor en door kinderen, ze waren de sterren van de avond. Maar we mogen zeker ook onze vrijwilligers niet vergeten. Zij hielpen onder andere met kostuums, het decor, de locaties, zang en met de hapjes en drankjes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer