REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nieuwe problemen met 737 MAX: Boeing vraagt operatoren om toestellen te checken op mogelijk losse bout in bedieningssysteem roer

Vliegtuigbouwer Boeing vraagt operatoren van haar nieuwere 737 MAX-toestellen om de vliegtuigen te checken op een mogelijk losse bout in het roerbedieningssysteem. Dat meldt het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA), dat de controles naar eigen zeggen nauw opvolgt.

4 reacties

  • Lisette Nelissen

    4 maanden geleden
    Ik voel mij al heel lang niet op mijn gemak in een Boeing en verkies als dat kan een airbus. Het toestel type bepaalt vaak mijn vluchtreservatie.
  • Henri Brand

    4 maanden geleden
    Geboren onder een ongelukkig gesternte. Boeing moet de procedures van de kwaliteitscontrole beter naleven.
  • Luc Deville

    4 maanden geleden
    Vroeger stond betrouwbaarheid en veiligheid kilometers voorop bij Boeing bij ontwerp en bouw van vliegtuigen. Nadat door nalatigheid uit besparingen bij het ontwerp McDonnell Douglas na ongevallen failliet ging nam Boeing MD over. Sindsdien heeft Boeing de focus op besparen ten nadele van veiligheid overgenomen van MD.
  • Ives Ameel

    4 maanden geleden
    Ze zijn eerlijk om het te melden, je ziet het resultaat van om het goedkoopste en dat is bijna met alles zo, goedkoper, goedkoper en op het einde van de rekening werkt niets meer zoals het moet.