Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Donald Trump ontkent dat hij rolletje in ‘Home Alone 2’ eiste: “Ze smeekten me om het te doen”

Donald Trump ontkent dat hij begin jaren ‘90 een rolletje in de film ‘Home Alone 2’ eiste, als voorwaarde voor het filmen in één van zijn hotels. “Ze smeekten me om het te doen”, aldus Trump.

jvh
Bron: The Guardian

Chris Columbus, regisseur van de eerste twee ‘Home Alone’-films, liet in 2020 al ontvallen dat Trump destijds op agressieve manier een rolletje in de film had opgeëist, als onderdeel van de betaling voor het filmen in het Plaza Hotel in New York. “De enige manier waarop je het Plaza kan gebruiken, is als ik in de film zit”, zou Trump volgens Columbus gezegd hebben.

LEES OOK. Opvallende afwezige op kerstfoto van familie Trump

Een ontboezeming waar de voormalige Amerikaanse president donderdag op reageerde op zijn eigen sociale kanaal Truth Social. “Daar klopt niets van. Ik had het heel erg druk, en ik wilde het niet doen. Ze waren heel vriendelijk, maar ook heel erg aanhoudend. Ze smeekten me om het te doen. Ik ging akkoord, en de rest is geschiedenis!”

Volgens Trump speelde zijn aanwezigheid ook een grote rol bij het succes van de film, die het jaar zou afsluiten als de derde meest bezochte film van 1992. “Met dank aan mijn rolletje. Die kleine cameo werd een doorslaand succes, en de film werd een grote hit. Nog altijd, zeker in de kerstperiode. Mensen bellen me elke keer als de film op televisie is.”

“Als ze zich onder druk gezet voelden, of me eigenlijk niet in de film wilden, waarom hebben ze de scène er dan 30 jaar lang in gelaten? Omdat ik geweldig was voor de film, en nog altijd ben: daarom! Dit is gewoon de zoveelste vergeten Hollywood-kerel die snel wat Trump-publiciteit wil vergaren!”

Trump was volgens The Hollywood Reporter berucht voor zijn honger naar film- en televisierolletjes in de jaren ‘80 en ‘90. Zo vertelde Matt Damon in 2017 dat Trump een rol eiste in alle producties die gebruik wilden maken van zijn eigendommen. Die scènes werden echter vaak uit de finale montage gelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER