Opnieuw 3 dode honden aangespoeld op strand van Oostende en Nieuwpoort

In Oostende en Nieuwpoort zijn er drie dode honden aangespoeld. Dat gebeurde vorige maand ook al. Toen vond de politie drie hondenkadavers langs de waterlijn in Oostende. Alle zes zijn het jonge dieren van hetzelfde ras. De politie staat voor een raadsel en doet een oproep naar getuigen.

Op 13 november vond de politie voor de eerste keer een hondenkadaver op het strand in Oostende. Op 21 november en 2 december spoelden er opnieuw dode honden aan in de badstad. Het ging telkens om vrij jonge dieren van een gelijkaardig ras die niet gechipt waren. 

Nu laat de politie weten dat er tussen midden december en 27 december opnieuw drie dode honden zijn aangespoeld: twee in Oostende en een in Nieuwpoort. Ook hier gaat het om jonge honden die niet gechipt zijn. "Het is opvallend", zegt Timmy Van Assche van de politiezone Oostende.

Geen wateroverlast

Eerst werd gedacht dat de honden tijdens de wateroverlast in de Westhoek verdronken konden zijn. Via de kanalen en rivieren zouden ze dan uiteindelijk meegespoeld zijn tot aan de zee.

"Dat kan nog altijd, maar we hebben daar meer en meer vragen bij. Het zou dan wel heel toevallig zijn dat alle zes de honden van hetzelfde ras zijn en dat ze niet gechipt zijn. Niemand maakte ook melding van honden die vermist zijn. Dat is het rare aan de zaak. We houden alle pistes open, zelfs buitenlandse pistes gaan we onderzoeken."

Nieuwe oproep naar getuigen

Een eerste oproep naar getuigen begin november leverde weinig bruikbare tips op. "Nu vragen we opnieuw of mensen ons kunnen helpen. Misschien heeft iemand iets gezien of hebben ze weet van iemand die zijn/haar honden kwijt is." 

Tips mogen bezorgd worden via  pz.oostende.omgevingshandhaving@police.belgium.eu.

Meest gelezen