Ga naar de inhoud

Bekijk de Turbo Cross van start tot finish met beresterke Sven Vanthourenhout en dolblije Average Rob

 do 28 december 2023 20:20

De Turbo Cross in Diegem was een kolfje naar de hand van bondscoach Sven Vanthourenhout. Hij controleerde de race van start tot finish en triomfeerde voor Angelo De Clercq. Organisator Average Rob amuseerde zich duidelijk, Seppe Odeyn en Jelle Van Damme hadden meer pech. Net als onze website, die het aantal kijkers niet aankon. Herbekijk daarom de Turbo Cross van start tot finish.

De grote technicus en zijn volgers

Als een pijl uit een boog. Zo rap vertrok bondscoach Sven Vanthourenhout na het startschot van de Turbo Cross.

 

Met zijn jarenlange ervaring in het veld en zijn nog steeds uitstekende conditie, liet Vanthourenhout met zijn techniek meteen weten aan de 19 deelnemers dat hij de koers naar zijn hand zou zetten. 

 

Al lieten kuitenbijters als Seppe Odeyn (veelwinnaar van de Hel van Kasterlee), Jelle Van Damme (ex-Rode Duivel) en Angelo De Clercq (voormalig profrenner) dat niet zomaar gebeuren.

 

Socialemediahelden als Average Rob, Arno The Kid en Acid hadden een ander doel: die torenhoge hartslag trotseren, zich amuseren met het publiek én het parcours zonder kleerscheuren doorkomen. Dat laatste bleek niet altijd evident.

Neen, het werd snel duidelijk dat de organisator van de Turbo Cross geen sportieve hoofdrol zou spelen.

 

Ook Seppe Odeyn moest de rol lossen na een ronde. Door een lekke achterband stond de duursporter te voet en besloot hij de wedstrijd maar uit te lopen.

 

Voor Sven Vanthourenhout liep het wel op wieltjes. Hij plaatste op het einde van ronde twee de beslissende versnelling. Enkel De Clercq kon enigszins volgen. Jelle Van Damme wilde sprinten naar plek drie, maar schoot net dan op zijn klikpedaal.

 

Toch genoot het publiek in Diegem van het evenement. Ze kregen als bisnummer nog enkele minuten geploeter van de YouTubers. "Dat biertje had ik niet mogen aannemen", hijgt Arno The Kid achteraf.

 

Maar een onvergetelijke avond blijft het voor alle deelnemers gegarandeerd.

Turbo Cross in Diegem

20:36

In de tweede ronde heb ik een grote fout gemaakt: er werd me bier aangeboden en ik nam het aan. Dit moeten we nog eens doen!

Arno The Kid
20:35

Na een halve ronde was ik eigenlijk al kapot en was mijn hartslag 205. Maar op zich ben ik wel trots op mijn prestatie.

Average Rob
20:16

Sven Vanthourenhout beslist de Turbo Cross

20:15

Vanthourenhout triomfeert!

Sven Vanthourenhout toont dat hij simpelweg de sterkste en meest technische renner is, Angelo De Clercq moet tevreden zijn met plek twee. Jelle Van Damme schiet uit zijn klikpedaal en ziet zo het podium opgaan in rook.


Ondertussen zijn de helden van YouTube - lees: Average Rob, Acid en co - de avond van hun leven aan het beleven met de aanwezige massa.

20:14

De versnelling voor het podium!

Het is koers! Vanthourenhout met de versnelling, De Clercq volgt en wil de deur dichtdoen voor Jelle Van Damme. Die doet er alles aan om op het podium te finishen.

20:13

Acid gaat onderuit

20:12

Sven Vanthourenhout neemt geen risico's meer en kiest voor lopen door de zandbak. Angelo de Clercq volgt alert in het wiel.

20:10

Average Rob versus de schuine kant. Een duel dat het landschap lijkt te winnen. De YouTuber schuift naar beneden en probeert vooral bovenop zijn fiets te zitten. Ondertussen maakt broerlief een knieval. 

20:07

Pech voor Odeyn. Hij heeft een lekke band en moet nog een volledig rondje te voet afwerken.

20:06

De leiders zijn halfweg de race

20:05

"On met la patate", al heeft die niet enorm veel energie op overschot. Average Rob hijgt zich te pletter met een lach op zijn gezicht. Ook Acid ziet af in de zandbak. De GoPro-beelden op de helm gaan een mooi souvenir opleveren.  

20:04

Jelle Van Damme toont dat zijn conditie dik in orde is en zoekt aansluiting bij de kopgroep. De voormalige Rode Duivel loert naar een podiumplek?

20:02

Sven Vanthourenhout met vingers in de neus

De bondscoach blijft het pak aanvoeren en etaleert zijn techniek uit zijn jonge dagen. Toch neemt Odeyn in het zwart eens over - tot de zandbak eraan komt. 

20:01

Arno The Kid weet dat de overwinning niet voor hem is weggelegd vandaag. Ook Average Rob mengt zich niet in de debatten vooraan en geniet van de belangstelling.

20:01

Sven Vanthourenhout is het beste weg, maar wacht zijn kompanen even op

20:00

Vanthourenhout temporiseert en gunt het pak nog een kans. Onder meer Seppe Odeyn - de man die De Hel van Kasterlee bedwingt als hobby - kruipt in het wiel.

19:58

Sven Vanthourenhout verschroeiend weg!

De Turbo Cross is van start gegaan en Sven Vanthourenhout is er meteen vandoor gegaan. Is het nu al beslist? 

19:19

Bas Tietema is er klaar voor:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: