De penalty voor Club kwam er na hands van Lazare, oordeelde de VAR. / KRC Genk pleit dat match herspeeld wordt
Volledig scherm
De penalty voor Club kwam er na hands van Lazare, oordeelde de VAR. / KRC Genk pleit dat match herspeeld wordt © Eleven Sports/DAZN / VTM Nieuws

Referee Department over discutabele penalty’s: géén hands van Lazare of Vetlesen, uitspraken Anderlecht-Genk blijven uit

Het Referee Department heeft zich voor het eerst uitgesproken over de discutabele scheidsrechterlijke beslissingen van de voorbije dagen. Zo kreeg Club Brugge tegen Union zijn strafschop opvallend genoeg tóch na een overtreding van Burgess, maar verdiende de Brit géén tweede gele kaart. Over de penaltyheisa in Anderlecht-Genk kan en mag het Referee Department inhoudelijk dan weer niets zeggen.

19 reacties

  • Mohamed Ajermou

    4 maanden geleden
    AI VAR de enige juiste oplossing
  • Franky Snoeck

    4 maanden geleden
    Het wordt eens hoog tijd dat de var eens stopt om na bijna elke belangrijke fase te beginnen zoeken of de scheidsrechter geen kleine fout heeft begaan. Bij goedgekeurd doelpunt moeten ze enkel ingrijpen bij duidelijke fouten van de scheidsrechter.Dus niet beginnen zoeken of speler misschien wel 2à3 cm buitenspel staat of als speler misschien wel vooraf klein duwtje gaf aan tegenstander. Dus enkel bij duidelijke fouten moet var ingrijpen ! Zal al veel minder discussies geven.
  • René Van Halen

    4 maanden geleden
    Vetlesen maakt een beweging naar de bal. In de reglementen zal er wel ergens staan dat dit geen hands zou kunnen geweest zijn zodat de fouten van de scheidsrechters kunnen toegedekt worden. Zouden de bazen van dit Referee Department niet de hand in eigen boezem moeten steken. Zij zijn eindverantwoordelijk voor dit collectieve falen.
  • johnny palmaers

    4 maanden geleden
    De Bleeckere: noem nu eens voor één keer man én paard. Iedereen ziet toch dat er 3 spelers van Anderlecht in de 16 én het halve maantje staan. En ja, ook ene van Genk met één teen. Als goedbetaald lid van het Referee Department moet je de richtlijnen aangaande het voetbalspel kennen. Awel, stop met rond de pot te draaien en geef de scheidsrechterlijke dwaling toe. Een menselijke fout is het sowieso, maar het is en blijft een scheidsrechterlijke dwaling. Dus het reglement is foutief toegepast!
  • Klaus Reesing

    4 maanden geleden
    Morris hindert buiten de 16 een Brugge aanvaller en krijgt rood,, was zeker nog geen gemaakt doelpunt. Brugge- Gent, Mechele brengt een Gent aanvaller uit evenwicht zodat deze zijn actie binnen de 16 niet kan afwerken, ook nog geen gemaakt doelpunt, maar hier zelfs geen overtreding, laat staan penalty. Waar zit het verschil ?