Een kwart van de Vlaamse gezinnen zegt nooit energieprijzen te vergelijken. "Zo laat je honderden euro's liggen", klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kwart van de Vlaamse gezinnen zegt nooit energieprijzen te vergelijken. "Zo laat je honderden euro's liggen", klinkt het. © Getty Images / ID/ Bart Dewaele

Kwart gezinnen vergelijkt nooit energieprijzen: “Onbegrijpelijk: de Vlaming laat honderden euro’s liggen”

Een energiecrisis, torenhoge facturen en grootschalige campagnes ten spijt: een kwart van de Vlamingen vergelijkt nooit de prijzen van energieleveranciers. Zo blijkt uit de Gezinsbarometer, een rondvraag bij 1000 gezinnen van de gezinsbond. Nochtans kan vergelijken honderden euro’s besparen. Hoe komt dat toch?

69 reacties

  • Dennis Engelen

    4 maanden geleden
    Grappig want op mijn energie kreeg ik bij mijn energieleverancier veel andere prijzen te zien dan ik in werkelijkheid betaal (veel duurder). Nu bij Luminus met vast gas en variabel elektriciteit en ik betaal €92 per maand (78 is van gas) en dan zit ik bewust boven het voorgestelde voorschot dat ik sowieso terugkrijg. Ja Mega is goedkoper op mijn energie maar de service en communicatie is onbestaande, terwijl ik bij Luminus altijd direct geholpen wordt. Dat speelt ook mee voor mij.
  • Wesley Kenis

    4 maanden geleden
    Hoe kan je vergelijken als op de sites nooit vermeld staat hoeveel alles kost NA de promoperiode!!! Overal zijn de graaitaksen hetzelfde, enkel de gemeenten doen er nog een schepje bovenop...hoe kan je dan deftig vergelijken alsn1 leverancier al 25 verschillende formules heeft???
  • Jurgen Gardelijn

    4 maanden geleden
    Die prijzen zijn gewoon niet te vergelijken!
  • Jack Flor

    4 maanden geleden
    Het beste manier van vergelijken is, werken met eenheidsprijs per kilowattuur, inclusief allerlei soorten taksen, kosten, btw enz.. Typ gewoon postnummer in en dergelijke, dan kan je echt vergelijken! Eens beslist, uitprinten of zo, en dat is een bewijs. Moeilijk hé. In de toekomst met de digitale meter moet het zeker kunnen. Maar ja, ze kunnen niet verdragen dat een mens slimmer is dan bestuursleden van hoog niveau!
  • Linda MOENS

    4 maanden geleden
    Ik heb ook de keuze gemaakt wat het meeste correcte moet zijn. Na wat vergelijkingen kwam ik toch uit bij een maandelijkse afrekening. Dit heeft goed gelopen tot een 4 tal maanden terug. Nu draait alles in de soep door de schuld van Fluvuis, zoals onlangs in het nieuws is geweest. Gegevens van dagelijks verbruik komen niet meer door naar mijn energieleverancier. Mijn maandelijks afrekeningen worden omgezet naar voorschotfacturen en ons maar aansporen op zoek te gaan het meest gunstigste contract