Artiesten brengen hulde aan Will Tura in Sportpaleis: Tura zelf op podium, hele zaal ontroerd door ‘Zo eenzaam zonder jou’

De Vlaamse zanger Will Tura heeft donderdag in het Antwerpse Sportpaleis afscheid genomen met een “ultiem concert”. Meer dan twintig artiesten brachten tijdens ‘Will Tura nodigt uit, het ultieme concert’ hulde aan de 83-jarige zanger door een lied uit zijn repertoire te brengen.

Arno Van Hout

Will Tura stond meer dan zestig jaar op de planken. In juni kondigde hij zijn afscheid aan omdat hij alzheimer heeft. Hij rondde zijn carrière af met de uitgave van het verzamelalbum ‘Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)’.

Donderdag vond een “groots muzikaal huldebetoon” plaats. Onder meer Bart Peeters, Clouseau, Daan, Geike Arnaert, Helmut Lotti, Niels Destadsbader, Ruben Block, Sandra Kim en Stijn Meuris brachten een nummer van ‘de Keizer van het Vlaamse lied’.

Arno Van Hout

Het laatste applaus. Een staande ovatie. Het publiek zal Will Tura duidelijk missen. 

Arno Van Hout

Laatste keer diepe buiging van dé Keizer van het Vlaamse lied

Arno Van Hout

Will Tura zelf op het podium!

Voor de allerlaatste keer staat Will Tura zelf op zijn geliefde podium. Hij zingt 'Zo eenzaam zonder jou'. Iedereen in de zaal is ontroerd. 
Arno Van Hout
Arno Van Hout

Alle artiesten brengen samen medley

De avond loopt stilaan om z'n einde. Alle artiesten brengen samen nog een 60's medley met ondermeer 'Donna Carmela' en 'Draai dan 797204'
Arno Van Hout

Bart Peeters brengt opgewekte versie 'Mooi 't leven is mooi'

En de hele zaal is weer mee. Jong en oud staat recht en zingt luidkeels mee met Bart zijn versie op banjo, gitaar en accordeon. De sfeer zit er zo laat op de avond duidelijk nog in!
Arno Van Hout

Meer accordeon!

Het is nog niet gedaan met de accordeon! Charmezanger Christoff zwengelt het afscheidsfeest nog wat harder aan met 'Armen'. Will geniet hier duidelijk van en lacht mee wanneer Christoff over zijn lief meisje zingt. 
Arno Van Hout

Luc Steeno doet dromen van Parijs

Voor Luc Steeno heeft Tura een plekje in zijn 'Huisje in Montmartre'. De klanken van de accordeon doet het publiek duidelijk deugd en dromen van Parijs. Ze zingen luidkeels mee. 
Arno Van Hout

A capellaversie van 'Hemelsblauw'

We zijn al aan het twintigste nummer. Dat neemt het koor Fine Fleur, dat al heel de avond de achtergrondzang verzorgt, voor haar rekening. De dames en heren brengen een a capellaversie van 'Hemelsblauw'. Op de achtergrond zien we archiefbeelden van Will Tura tijdens een optreden op 'Tien om te zien'. 
Arno Van Hout

Tura is een en oor voor Daan

Daan weer naar eigen zeggen niet waarom hij 'Wat vliegt de tijd' brengt. Het zou al zo'n twee weken in z'n hoofd zitten. En wat komt dat er goed uit, zo vindt ook Will Tura zelf, die een en al oor is. 
Arno Van Hout

Ozark Henry op z'n Vlaams

'Zeg me', een nummer dat geschreven werd door Johan Verminnen - die overigens ontdekt werd door Tura, wordt vertolkt door Ozark Henry. Die doet het voor een keertje eens in het Nederlands, en dat klinkt nog goed ook. 
Arno Van Hout

Jasper Steverlinck brengt Turaluranummer

Jasper Steverlinck brengt het nummer dat hij ook op de tweede Turaluraplaat zong. Ook Will Tura zelf, zingt nog graag mee, vanuit zijn zetel, met Hart van goud. Ook het publiek klapt maar al te graag mee. 
Arno Van Hout

Free Souffriau krijgt zaal muisstil

Waar hij nog zong op haar trouw, zingt Free Souffriau nu op zijn afscheid een indrukwekkende, emotionele versie van 'Twee Oudjes'. De twee oudjes vooraan in de zetel, Will en Jennie, genieten zichtbaar. 
Arno Van Hout

Geike Arnaert brengt 'Linda'

De strijkers worden bovengehaald, want Geike Arnaert, zangeres van Hooverphonic zingt 'Linda'. Het publiek geniet, maar de zangeres zelf duidelijk ook. 
Arno Van Hout

Stijn Meuris rockt verder

De sfeer blijft erin. Noordkaapzanger Stijn Meuris zingt 'Arme Joe'. Met harde gitaren en flikkerende lichten, weten de iets oudere fans van Tura in de zaal even niet waar kijken. En toch hoor je er ook luidkeels meezingen. 
Arno Van Hout

Niels Destabsbader trapt tweede deel van show af

En dat doe jij meteen met een hele hoop blazers en handjegeklap. De tweede helft gaat swingend van start met 'Met rock'n roll in m'n hart'. 
Arno Van Hout

Het kan niet zijn! Is dat Clouseau op het podium?

Niemand minder dan Clouseau speelt het laatste nummer voor de pauze. Zij laten de zaal luidkeels meezingen met 'Het kan niet zijn'. 
Arno Van Hout

Dikke knuffel voor Helmut Lotti

Arno Van Hout

Helmut Lotti brengt weer leven in de zaal

Na enkele emotionele nummers, blaast Helmut Lotti nieuw leven de zaal in. Strak in het pak zingt hij Tura's hit 'De Noorderwind'. Overal zie je handen in de maat op dijen kletsen en voeten op en neer wippen. 
Arno Van Hout

Eerbetoon aan 'zijn' Jenny

Het duo Cappaert brengt 'Heimwee naar huis', dat ze opdragen aan de vrouw van Will Tura, 'zijn' Jennie. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer