Pierce Brosnan.© rr

Pierce Brosnan moet voor de rechter verschijnen: acteur werd betrapt op verboden terrein

Je mag niet overal rondlopen in het Yellowstone National Park. Acteur Pierce Brosnan (70) deed dat toch, en mag het binnenkort komen uitleggen bij de rechter.

Het gaat om feiten van afgelopen Allerheiligen. Brosnan was in de buurt van Yellowstone omdat hij er filmopnames had. Samen met kompaan Samuel L. Jackson blikte hij er de western Unholy trinity in. Tussen de opnames ging Brosnan wandelen. Uit veiligheidsoverwegingen zijn sommige stukken van het park afgesloten. Met reden, want enkele jaren terug stierf er een man die het wandelpad had verlaten en in een gloeiend hete waterbron viel. In totaal overleden er al 22 bezoekers van Yellowstone door fout gedrag. Brosnan was van het pad afgeweken omdat hij naar eigen zeggen de indrukwekkende watertrappen van dichtbij wou bekijken. Ze veranderen voortdurend van kleur en intensiteit, en zijn in trek bij bezoekers.

Ondanks borden die bezoekers herinneren aan de regels, was de acteur toch over verboden terrein aan het wandelen en niet veel later werd hij betrapt. Op 23 januari verschijnt hij voor de rechter in Wyoming, de staat waarvan Yellowstone deel uitmaakt. Hij riskeert een geldboete van 5000 euro en een maximum celstraf van zes maanden.

  (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER