Beelden tonen ravage in Oekraïense steden na mogelijk grootste Russische luchtaanval sinds start invasie

Rusland heeft vanmorgen luchtaanvallen uitgevoerd op een hele reeks steden in Oekraïne. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky sloegen in totaal zo’n 110 raketten in, wat het tot de grootste Russische luchtaanval zou maken sinds de start van de Russische invasie in februari vorig jaar. “We hebben nog nooit zoveel doelwitten tegelijkertijd op onze monitor gezien”, bevestigt de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht Joeri Ihnat. Er zijn al zeker 26 doden en 134 gewonden geteld. Er werden onder meer een kraamkliniek, scholen, winkelcentra en flatgebouwen geraakt. Beelden tonen een enorme ravage. Moskou heeft intussen gereageerd en noemt het “een massale aanval op de militaire infrastructuur van Oekraïne”.

114 reacties

  • Patrick Braekeveldt

    4 maanden geleden
    De enige oorzaak van de oorlog is de veroveringdrang van de Russische dictatuur !
  • Stefan Heyninck

    4 maanden geleden
    Geruchten over de eerste F16s in Oekraïne, de succes van de lucht afweer in het zuiden door trucjes met radarsystemen... Vrij logisch dat Rusland de luchtafweer wil verzadigen. Heeft België geen Mistrals meer liggen? Doen er toch niks mee.
  • Paul Sempels

    4 maanden geleden
    Waar blijft de steun van de Navo??? gaan ze wachten topt Rusland voor hun hoofdkwratier staat??
  • DIRK VAN DESSEL

    4 maanden geleden
    Boycot Rusland, koop geen Russische producten of diensten.
  • Gunther Mampaey

    4 maanden geleden
    De "machtige" EU zit veel meer in met de klimaatzaak die (misschien) een bedreiging vormt, maar om het hoekje zit er nog een veel grotere bedreiging, een zotte dictator. Misschien toch maar eens hun prioriteiten verleggen?