© dpa/picture alliance via Getty Images

Meer regen verwacht in overstroomde gebieden in Duitsland

Sommige overstroomde gebieden in Duitsland moeten zich vrijdag opmaken voor nog meer zware regenval. Dat voorspelt de Duitse weerdienst DWD.

mtm
Bron: BELGA

Sommige gebieden in de westelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen en in de Harz-bergketen krijgen vrijdag en zaterdag te maken met aanhoudende regen. In die gebieden zou tot 40 mm regen in 24 uur tijd kunnen vallen.

In de noordwestelijke deelstaat Nedersaksen is de situatie spannend. Gebieden langs de rivieren Aller, Leine en Wezer zijn immers al overstroomd. 

De minister-president van de deelstaat, Stephan Weil, zei donderdag dat er nog nooit zo’n overstroming in het gebied was. “Experten waarschuwen al lange tijd dat de steeds frequentere extreme weersomstandigheden gelinkt zijn aan de klimaatverandering”, zei hij.

Het waterpeil van de rivier Elbe in de oostelijk gelegen stad Dresden zal naar verwachting nog stijgen. Donderdagnamiddag stond het water 5,92 meter hoog. Stijgt dat tot 6 meter, wordt het op één na hoogste alarmniveau afgekondigd. Het overstromingscentrum van de autoriteiten verwacht dat dit vrijdagochtend zal gebeuren. Het normale waterpeil is 2 meter.

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer