© fbi

Voortvluchtige ‘meester der vermommingen’ opgepakt na klopjacht van vier jaar

Een voortvluchtige Amerikaanse misdadiger, door de FBI een ‘meester in vermommingen’ genoemd omdat hij zeker twaalf aliassen had, is na een vier jaar durende klopjacht toch tegen de lamp gelopen.

Bron: De Telegraaf

Tyler Adams (51) werd onlangs opgepakt in Newport Beach (Californië) en zal naar verwachting worden uitgeleverd aan Hawaï, waar hij in 2019 uit een gevangenis ontsnapte. Hoe Adams precies door de mand viel, is niet duidelijk.

De crimineel zat vast voor het stelen van 130.000 dollar van Hawaïaanse banken en een ring van 5.000 dollar. Eerder had hij nog een gevangenisstraf van zeven jaar uitgezeten in San Diego, omdat hij de identiteit van zijn vader en moeder had gebruikt om meer dan 3 miljoen dollar te stelen.

Terwijl hij op de vlucht was, ontmoette Adams in 2022 marineveteraan Racquel Sabean - aan wie hij vertelde dat zijn naam Paul Phillips was - en de twee begonnen een relatie. Samen staken ze op 17 april 2022 met hun dochtertje de grens naar Mexico over, en op 31 mei werd het lichaam van Sabean gevonden in het Mexicaanse Tijuana. De FBI denkt dat Adams iets te maken heeft met haar dood.

De Mexicaanse politie ondervroeg Adams over de verdwijning van Sabean, maar de volgende dag zou hij de VS zijn binnengekomen onder de alias ‘Aaron Bain’.

Aliassen en plastische chirurgie

De FBI stelt dat Adams een indrukwekkend aantal aliassen heeft gebruikt, waaronder Aaron Lee, David Smith, Dominic Braun, David Phillips, Kevin Schoolcraft, Kevin Kennedy, Michael Whitman, Lance Irwin, Brice Johnson, Matthew Kashani, Taylor Chase en Joshua Smith. Ook zou Adams zijn uiterlijk meerdere malen met behulp van plastische chirurgie hebben veranderd.

Hij werd in 2019 als spoorloos opgegeven toen hij niet terugkeerde van werkverlof. Volgens de FBI wist hij met valse identiteitspapieren telkens de Amerikaanse douane te misleiden.

De man heeft schuldig gepleit voor aanklachten als grootschalige diefstal en fraude en moet op 3 januari weer voor de rechtbank verschijnen. De jaarwisseling zal hij in de cel doorbrengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer