Geen paniek bij ploeg na valpartij en opgave Thibau Nys, maar: “In het begin kon hij zijn knie niet meer bewegen”

Een DNF voor Thibau Nys in Diegem. De veldrijder van Baloise Trek Lions kwam ten val en moest opgeven met kniepijn.

Vincent Van Genechten

Terwijl Mathieu van der Poel bleef doorbeuken met nog twee ronden af te werken, ging de jonge Nys tegen de vlakte. Hij sleurde Emiel Verstrynge en Lander Loockx mee in zijn val. Aanvankelijk reed Nys nog door, maar wat verderop zou afstappen en (in tranen) opgeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Op de schuine kant zakte hij weg met de fiets en toen viel hij op zijn knie”, vertelt ploegdokter Jan Mathieu aan WielerFlits. “Het was meteen wat dikker onder zijn knie en in het begin kon hij zijn knie ook niet meer bewegen. Daarom heeft hij besloten om meteen af te stappen...Ik heb vastgesteld dat hij een kneuzing heeft op zijn knie, juist naast een van de pezen. Als je dan kracht zet, doet dat echt wel pijn. Het zal een serieuze impact geweest zijn.”

En nu? “Een bezoek aan het ziekenhuis om foto’s te laten maken is momenteel niet nodig. Eventueel kunnen we dat vrijdag nog doen, maar ik denk niet dat dat nodig zal zijn. Na een nachtje slapen zullen we al meer weten.”

Binnen drie dagen staat de cross in thuisstad Baal op het programma en die zal Nys uiteraard niet willen missen. “Het lijkt er niet op dat hij wedstrijden zal moeten overslaan”, reageerde de ploeg donderdagavond bij Sporza.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer