Met preventief huisarrest wil Bart De Wever (N-VA) voorkomen dat de openbare veiligheid verstoord wordt, of het in brand steken van deelwagens, zoals vorige oudjaarsnacht in Ekeren.
Volledig scherm
Met preventief huisarrest wil Bart De Wever (N-VA) voorkomen dat de openbare veiligheid verstoord wordt, of het in brand steken van deelwagens, zoals vorige oudjaarsnacht in Ekeren. © Tessa Kraan / HLN Regio

Burgemeester De Wever geeft 31 jonge relschoppers huisarrest tijdens oudejaarsnacht: “Vermijden dat crapuul de openbare orde verstoort”

Na vorig jaar, beslist ook dit jaar Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) dat gekende relschoppers tijdens oudejaarsnacht preventieve huisarrest krijgen. Het gaat om 31 Antwerpse jongeren tussen 13 en 22 jaar oud, die al eerder voor overlast zorgden. Voor het eerst zijn er ook vrouwen onder hen. Met deze maatregel wil De Wever voorkomen dat zij de openbare veiligheid en rust verstoren. “Wie een eerste keer betrapt wordt met vuurwerk, moet op sensibiliseringscursus of ‘vuurwerkklas’.”