Het strand van Agadir.© Shutterstock

Belgisch-Marokkaanse vrouw slachtoffer van mesaanval in populaire Marokkaanse badplaats

Een Belgisch-Marokkaanse toeriste is donderdag samen met een Brits echtpaar het slachtoffer geworden van een mesaanval op het strand van het Marokkaanse Agadir. Dat meldt de plaatselijke politie. De dader probeerde nadien al zwemmend te ontsnappen.

mtm
Bron: EFE

De drie toeristen liepen donderdagmiddag op het strand van de populaire badplaats toen ze plots werden aangevallen door een man met een mes. De dader probeerde nadien te ontsnappen door in het zeewater te springen en weg te zwemmen, maar kon even later al worden opgepakt door een patrouille van de Koninklijke Gendarmerie. Intussen blijkt ook dat de 33-jarige man al een strafblad wegens drugshandel had.

Het is momenteel niet duidelijk hoe de Belgisch-Marokkaanse vrouw eraan toe is. Buitenlandse mediaberichten melden voorlopig alleen dat de slachtoffers verwondingen zouden hebben opgelopen aan de benen en de rug, maar dat twee van hen intussen het ziekenhuis hebben mogen verlaten.

Volgens de Spaanse krant La Razon onderzoekt de Marokkaanse politie of de feiten mogelijk een terroristisch motief hadden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER