Korpschef Patrick Feys toont de vernielde poort.© svov

Man met mentale problemen beukt 22 keer met wagen tegen poort politiecommissariaat: “Helemaal stuk”

Dendermonde -

De poort die politievoertuigen toegang biedt tot de parking van het commissariaat op de Noordlaan is totaal vernield. Een man met mentale problemen beukte er liefst 22 keer tegen vrijdag vroeg in de ochtend. “Het was iemand met mentale problemen, geen terroristische daad”, zegt korpschef Patrick Feys van de lokale politie van Dendermonde.

Stef Van Overstraeten

De feiten vonden plaats rond 4.45 uur vrijdagochtend. Op dat moment is er niemand in het politiecommissariaat op de Noordlaan, wel zijn er patrouilleploegen op de baan. Op de Noordlaan is er op dat moment ook weinig tot geen verkeer. Een voertuig rijdt richting de toegangspoort naast het politiegebouw, die alleen agenten kunnen openen omdat enkel zij toegang hebben tot de parking om er hun combi’s en andere wagens te stallen.

De poort is helemaal stuk.© svov

De bestuurder geeft plankgas en beukt meermaals tegen de poort, in een van de woningen aan de overkant wordt een man wakker en die belt 112. De buurtbewoner zou gezien en gehoord hebben hoe een grijs voertuig eerst luid toeterde en dan zowel met de voor- als de achterzijde van zijn auto de poort ramde. En telkens een tiental meter richting de straat reed en weer tegen de ijzeren afsluiting knalde. Als een razende wildeman.

“Onze patrouilleploeg was na twee minuten aan het commissariaat”, zegt korpschef Patrick Feys van de lokale politie van Dendermonde. “De poort is helemaal stuk, er is liefst 22 keer tegen gebeukt. Ze konden die persoon stoppen. Ik wil benadrukken dat het niet om een terroristische daad gaat, het gaat om iemand met mentale problemen.”

Er zal een privéfirma ingezet worden om de toegang te bewaken.© svov

Waarom de man net de poort van het politiecommissariaat viseerde zal moeten blijken uit het onderzoek. De verdachte werd meteen door de agenten gearresteerd, hij raakte niet binnen op de beveiligde site. De beelden van de camera’s aan het commissariaat worden overgemaakt aan het parket dat zal moeten beslissen of de man vervolgd zal worden. En de poort, die zal zo snel mogelijk vervangen worden. “Heel snel zal het niet gaan, maar liefst zo snel als het kan”, zegt de korpschef. “We zullen een privéfirma inschakelen om de toegang te bewaken in afwachting van de plaatsing van een nieuwe poort.”

© svov

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER