De Croo blikt in nieuwjaarsboodschap vooruit naar verkiezingen 2024: “Samenwerken of dwarsliggen, dat is keuze waar we voor staan”

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft vrijdag in een nieuwjaarsboodschap vooruitgeblikt op het “belangrijke” verkiezingsjaar 2024. De Croo zegt zich te verzetten tegen “doemdenkers die het einde van alles prediken, ook van ons land”. “Samenwerken of dwarsliggen, dat is de keuze waar we voor staan”, klinkt het.

  1. “Politieke spelletjes”: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) haalt uit naar De Croo “die al weken op de hoogte was van Chinese spionage”
    UPDATE

    “Politieke spelletjes”: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) haalt uit naar De Croo “die al weken op de hoogte was van Chinese spionage”

    Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft voor de eerste keer op camera gereageerd op het uitlekken van de relatie tussen ex-Vlaams Belanger Frank Creyelman en een Chinese spion. “Ik neem hem bijzonder veel kwalijk. We kaarten zoveel echte problemen aan en nu moet ik tien minuten hierover praten”, zegt hij bij VTM NIEUWS waar hij tegelijk justitieminister Paul Van Tigchelt en premier Alexander De Croo beschuldigde. “Ze waren al weken op de hoogte. Het feit dat zij niet meteen ingrepen, doet politieke spelletjes vermoeden zes maanden voor de verkiezingen.” In een reactie wijst De Croo erop dat “er nu harde aanwijzingen zijn dat het Vlaams Belang eigenlijk het Chinees Belang is.”
  2. INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Verontwaardiging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”
    PREMIUM
    59

    INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Veront­waar­di­ging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”

    Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten elkaar meer besnuffelen. Mijn neus bedriegt me nooit.”