Al zevende hondenkadaver aangespoeld aan kust, deze keer in Koksijde

Een wandelaar trof donderdag op het strand van Oostduinkerke, nabij sportclub SYCOD (foto) en de Alfred Devoslaan, nog een hondenkadaver aan.© Gemeente Koksijde-Oostduinkerke

“Donderdag merkte een wandelaar een nieuw kadaver op aan het strand van Oostduinkerke”, zegt Timmy Van Assche, woordvoerder van de politiezone Oostende. “Hij borg het kadaver nietsvermoedend op in de vuilnisbak, tot de man het nieuws vernam van de eerdere aangespoelde hondenkadavers aan onze kust. Vrijdagochtend maakte hij daarom melding van zijn vondst bij de politie.”

Van het opgeruimde kadaver was intussen geen spoor meer, de betreffende vuilnisbak werd al geleegd. “Maar de beschrijving komt overeen met de vaststellingen van de eerder aangespoelde hondenkadavers”, zegt Van Assche.

Het is het zevende kadaver dat sinds midden november aanspoelde aan onze Belgische kust. Vijf hondenkadavers spoelden al aan in Oostende, één in Nieuwpoort. Nu dus een zevende in Koksijde. Op basis van de eerdere vaststellingen gaat men uit van “jonge honden van hetzelfde ras”.

De politie roept de bevolking op om bruikbare informatie te bezorgen via pz.oostende.omgevingshandhaving@police.belgium.be.(TRG)

LEES OOK. Opnieuw 3 hondenkadavers aangespoeld op stranden van Oostende en Nieuwpoort: “Gaat om dieren van dezelfde leeftijd en ras”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen