Zevende dode hond aangespoeld in anderhalve maand aan kust, deze keer in Oostduinkerke

In Oostduinkerke is gisteren opnieuw een dode hond aangespoeld. Dat is nu al het zevende dode dier in anderhalve maand tijd aan de kust. Eerder werden al vijf kadavers van dode honden gevonden in Oostende en eentje in Nieuwpoort. Het gaat telkens om jonge honden van hetzelfde ras.

Gisteren deed de politie een nieuwe oproep naar getuigen die iets zouden afweten van dode honden die zijn aangespoeld langs de kustlijn. In anderhalve maand tijd waren maar liefst zes dode honden van hetzelfde ras aangespoeld. Vanmorgen leverde de oproep een tip op van een man die een zevende kadaver had gevonden. 

Deze keer spoelde het dier aan in Oostduinkerke. Een wandelaar zag de dode hond en nietsvermoedend ruimde hij de restanten op en bracht die naar een vuilnisbak. Vanmorgen nam de man dan toch contact op met de politie van Oostende. Van het opgeruimde dierenlijk was ondertussen geen spoor meer, want de vuilnisbak was al leeggemaakt. 

Raadsel nog niet opgelost

"De beschrijving van het hondenkadaver volgt die van de eerdere vaststellingen", klinkt het bij de politie. Het is dus opnieuw een jong dier van hetzelfde ras. De kadavers lijken allemaal op een soort windhond. "We nemen deze informatie mee in het onderzoek en we blijven alle nuttige tips verzamelen."

"We houden nog alle pistes open. We kijken zelfs over de landsgrenzen heen. De theorie dat de honden zouden verdronken zijn in de Westhoek en via kanalen en rivieren meegespoeld zijn tot in de zee, lijkt ons heel vreemd. Niemand meldde ons dat zijn of haar hond vermist is en het is dan ook wel heel toevallig dat ze allemaal van hetzelfde ras zijn." 

Meest gelezen