© SDK

Zes op zes! Ook in het slijk van Loenhout heeft de tegenstand geen antwoord klaar op verbluffende Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft net zoals in Diegem de concurrentie een halve cross in zijn gezelschap gegund. In de Azencross van Loenhout zette de Nederlander van Alpecin-Deceuninck nummers twee en drie uiteindelijk op 38 en 39 seconden. Voor Van der Poel is het de zesde zege in evenveel veldritten dit seizoen.

Jens Heylen

“Nog eens een ouderwetse slijkcross”. Zo omschreef Mathieu van der Poel de veldrit in het Kempische Loenhout voor de start. Amper een half dagje na zijn avondwandeling in Diegem tekende hij weer present. Dit keer nam Van der Poel het op tegen een quasi volledig ander deelnemersveld. Geen Tom Pidcock, Eli Iserbyt of Michael Vanthourenhout, wel onder andere ploegmakker Niels Vandeputte, Cameron Mason of Spaans kampioen Felipe Orts.

De Spanjaard zat van bij het begin goed in het wiel van Van der Poel, die de rest meteen op scherp zette. Zo probeerde de Zwitser Timon Rüegg ervandoor te muizen in ronde twee. Maar Van der Poel - die een uitschuiver van Toon Vandebosch - goed kon ontwijken, nestelde zich al snel in het wiel van de Zwitser. Ryan Kamp, Gianni Vermeersch en Felipe Orts vormden uiteindelijk mee het kwintet voorin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot Vermeersch er plots de pees ging opleggen. Van der Poel kon die tempoversnelling wel smaken en haakte z’n wagonnetje vlot aan bij z’n ploegmaat. Halfweg koers, net zoals donderdagavond in Diegem, zag hij dan z’n moment gekomen om er solo op uit te trekken in het vettige Loenhout, waar er plots nog wat meer nattigheid uit de lucht kwam vallen. Een zesde zege in het veld kon nu al genoteerd worden.

De strijd om de tweede plek ging er spannender aan toe. Het drietal Vermeersch - Orts - Kamp was tot op de laatste bochten aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk viel Ryan Kamp nog nipt naast het podium. Alpecin-Deceuninck levert met Van der Poel en Vermeersch nummer één en twee af in Loenhout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top 10

1. Mathieu van der Poel
2. Gianni Vermeersch: 38"
3. Felipe Orts: 39"
4. Ryan Kamp: 41"
5. Timon Rüegg: 1'02"
6. Lander Loockx: 1'20"
7. Niels Vnadeputte: 1'39"
8. Toon Aerts: 1'50"
9. Toon Vandebosch: 1'56"
10. Jente Michels: 2'07"
Finish: Mathieu van der Poel wint!

Mathieu van der Poel wint al voor de vierde keer deze Azencross in Loenhout. Daarachter zien we een serieuze sprint voor het podium. Gianni Vermeersch sprint met een geweldig groot verzet naar de tweede plaats. Felipe Orts kan Ryan Kamp nog afhouden om zo het podium te vervolledigen. Kamp komt zo op een ondankbare vierde plaats.
Vermeersch nu echt weg?

Even leken de achtervolgers terug samen te komen, maar Gianni Vermeersch zet een nieuwe versnelling in. Felipe Orts kraakt en moet laten gaan. Een (alweer) herezen Kamp gaat over de Spanjaard op zoek naar Vermeersch. 
Vermeersch versnelt

Gianni Vermeersch heeft duidelijk iets overgehouden voor de laatste ronde en versnelt op de brug. Op die manier laat hij Felipe Orts en Ryan Kamp serieus afzien. Die laatste was nog maar net terug komen aansluiten en hangt alweer aan de rekker. 
Laatste ronde

Mathieu van der Poel heeft de laatste ronde ingezet. Op een minuut achterstand volgen Orts en Vermeersch, die Ryan Kamp achter zich laten. Timon Rüegg sluit de voorlopige top 5 af.
Kamp zet achtervolging door

Ryan Kamp heeft Felipe Orts nog steeds goed in het vizier en probeert de Spanjaard terug bij te houden. Vermeersch voelt de druk en probeert Kamp bij te houden door de diepe modderplassen. De strijd voor de tweede plaats lijkt nu al volledig losgebarsten.
Ronde 5: van der Poel alleen en Orts versnelt

Mathieu van der Poel zet zijn inspanning verder. Zonder grote pech lijkt de overwinning al beklonken. Achter de wereldkampioen zien we een heel sterke Felipe Orts die Kamp en Vermeersch stevig onder druk zet. De Spanjaard kent een goede dag en heeft al meteen een zestal seconden voorsprong beet.
Kamp kent tweede adem

De Nederlander Ryan Kamp herleeft na enkele moeilijke momenten en zet de rest onder druk. Orts kan volgen, Vermeersch lijkt het iets moeilijker te krijgen na zijn inspanning in de vorige ronde.
Winnaar al bekend?

Mathieu van der Poel zet stevig door en heeft al een voorsprong van 20 seconden op zijn dichtste achtervolgers: Orts, Vermeersch en Kamp. Ondertussen raapt van der Poel nu al enkele gedubbelde renners op.
Mathieu van der Poel versnelt!

De Nederlander neemt de leiding over van Gianni Vermeersch en versnelt meteen. Niemand lijkt een antwoord te hebben op die stevige versnelling. Felipe Orts leidt de achtervolging, met Vermeersch in zijn kielzog. Ryan Kamp volgt op enkele lengtes. Ze gaan de vierde ronde in. 
Alpecin neemt leiding

De twee ploeggenoten Gianni Vermeersch en Mathieu van der Poel zetten zich op kop. Vermeersch zet een stevig tempo op en alleen de Spanjaard Orts lijkt te kunnen volgen. Kamp krijgt het moeilijk om het wiel van Orts te houden. 
Ronde 3: kleine verschillen


Bij het ingaan van de derde ronde komen de vijf koplopers even tot rust. Dat zorgt ervoor dat Toon Vandebosch en Niels Vandeputte ook bijna kunnen aansluiten. Gianni Vermeersch zet stevig door vooraan, waardoor de 2 achtervolgers het toch moeilijk krijgen.

Rüegg sterk, kopgroep wordt een vijftal

Een sterke Timon Rüegg neemt het voortouw en Mathieu van der Poel volgt gemakkelijk in zijn wiel. Ryan Kamp, Gianni Vermeersch en Felipe Orts komen ook aansluiten, waardoor we met vijf koplopers zitten. 
Ronde 2: grote groep vooraan en val Vandebosch

Bij het ingaan van de tweede ronde komen een groot aantal renners samen. Rüegg zet de rest onder druk en neemt een kleine voorsprong op de rest. Toon Vandebosch valt in de modder tijdens zijn achtervolging, en hinderde daarbij kort even Mathieu van der Poel. Die moet nu toch proberen om Timon Rüegg bij te halen.
Florian Vermeersch geeft op

De wegrenner van Lotto-Dstny moet na zijn valpartij aan de start al meteen de wedstrijd verlaten en wordt verzorgd aan de startlijn. Hopelijk houdt hij er niet te veel aan over.
Orts en van der Poel vooraan

De Spaanse kampioen Orts kent een goede start en neemt de rest op sleeptouw. Mathieu van der Poel volgt vlot, met daarachter Ryan Kamp, en Timon Rüegg.
Start en valpartij!

Ook de mannen zijn vertrokken. Een massale valpartij aan de start verstoort de start serieus. Een van de grootste slachtoffers lijkt Florian Vermeersch, die meteen naar zijn elleboog grijpt.
Wie houdt Mathieu van der Poel bij?

Buiten de wereldkampioen staan er gelukkig toch nog enkele concurrenten aan de start die er alles aan zullen doen om het hem niet al te makkelijk te maken. Enkele namen die we zeker ook vooraan kunnen verwachten zijn Cameron Mason, Niels Vandeputte en Toon Vandebosch. 
Mannen om 15u

Binnen een kwartier is het de beurt aan de mannen. Daar zien we dat er weinig grote toppers aanwezig zijn, buiten Mathieu van der Poel. De Nederlander leek de voorbije wedstrijden al weinig problemen te hebben met de crossen te winnen, maar door de afwezigheid van andere favorieten lijkt de kans groot dat van der Poel ook hier zal winnen vandaag.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden