De eerste elektrische auto met een lithiumvrije batterij is er

Deze week rolden de eerste Yiwei EV’s van de wagenproducent JAC van de band. Dit is een belangrijke – en misschien wel beslissende – mijlpaal in de (jonge) geschiedenis van elektrische voertuigen. Het is de allereerste in massa geproduceerde elektrische auto met een natrium-ionbatterij.

Waarom is dit belangrijk?

Vandaag is een van de belangrijkste punten van kritiek op elektrische voertuigen hun prijs. Op enkele uitzonderingen na liggen ze buiten het bereik van gewone mensen. De industrie probeert de prijzen langzaam omlaag te krijgen. En zoals zo vaak het geval is, neemt China het voortouw.

In het nieuws: Chinezen kunnen voortaan met een elektrische wagen met een lithiumvrije batterij rijden.

  • JAC is deze week klaar met de assemblage van zijn eerste Yiwei EV's, meldt CarNewsChina. De eerste leveringen worden volgende week verwacht. Een wereldprimeur voor deze elektrische auto met een lithiumvrije batterij.

De details: Wat verandert er juist?

  • Een auto uitrusten met een natrium-ionaccu lijkt misschien contra-intuïtief. Deze batterij heeft een lagere energiedichtheid
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer