Geen geurhinder meer in Aalst, oorzaak nog steeds onbekend

© wjn

De oorzaak van de stank uit de riolen in Aalst is nog niet bekend, maar er is maandag geen enkele melding van geurhinder meer binnengekomen. Dat zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Dinsdagavond verwachten we meer duidelijkheid over de resultaten van de laatste stalen.”

Sinds dinsdagavond ontvingen de brandweerzone Zuid-Oost, de lokale politie Aalst, Eandis en het stadsbestuur verschillende meldingen van geurhinder. De veiligheidscel van de stad Aalst schakelde verschillende instanties in om lucht-, bodem-, en waterstalen te onderzoeken. De analyses van de eerste stalen wijzen op een lozing, want de concentraties aan koolwaterstoffen duidden op een onnatuurlijke vervuiling.

Het is nog niet duidelijk waar de lozing plaatsvond en of het accidenteel of kwaadwillig gebeurde. “De evolutie is wel gunstig”, zegt burgemeester D’Haese. “Het is zo dat Eandis, de brandweer en de stad vandaag (maandag) geen enkele melding meer gekregen hebben. Dit weekend hebben we bijkomende staalnames laten doen. Zowel luchtkwaliteit, waterkwaliteit en slib worden onderzocht. Morgenavond verwachten we meer duidelijkheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen