Professor Criekemans: “Russische rakettenregen benadrukt noodzaak Europese steun aan Oekraïne”

Het Westen moet Oekraïne wapens blijven leveren in de strijd tegen de Russische bezetter. Dat stelt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen) vrijdagavond bij VTM NIEUWS. Hij spreekt van een uitputtingsslag, waarin Oekraïne zich niet veel langer het gedraal van westerse landen kan veroorloven.

  1. Beelden tonen ravage in Oekraïense steden na mogelijk grootste Russische luchtaanval sinds start invasie
    Play

    Beelden tonen ravage in Oekraïense steden na mogelijk grootste Russische luchtaan­val sinds start invasie

    Rusland heeft vanmorgen luchtaanvallen uitgevoerd op een hele reeks steden in Oekraïne. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky sloegen in totaal zo’n 110 raketten in, wat het tot de grootste Russische luchtaanval zou maken sinds de start van de Russische invasie in februari vorig jaar. “We hebben nog nooit zoveel doelwitten tegelijkertijd op onze monitor gezien”, bevestigt de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht Joeri Ihnat. Er zijn al zeker 26 doden en 134 gewonden geteld. Er werden onder meer een kraamkliniek, scholen, winkelcentra en flatgebouwen geraakt. Beelden tonen een enorme ravage. Moskou heeft intussen gereageerd en noemt het “een massale aanval op de militaire infrastructuur van Oekraïne”.
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.