Photo News / REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / REUTERS

Waarom het kerstvoetbal in Engeland z’n charme kwijt is (behalve voor Vincent Kompany)

Hoe uniek is het kerstvoetbal in de Premier League nog? Wij trokken tussen kerst en nieuw naar de Londense derby Chelsea-Crystal Palace. Een sfeer(loos) verhaal vanop de versleten banken van Stamford Bridge over het conflict tussen charme en commerce. “Boxing Day is knock-out geslagen door de commerce. Enkel Vincent Kompany ziet er nog de romantiek van in.”

3 reacties

  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    4 maanden geleden
    De UEFA heeft met de groepfases de sport om zeep geholpen. Directe knock-out tussen kampioenen, bekerwinnaars was echte sport en onvoorspelbaar. Nu zijn er 4 of 5 deelnemers van de 5 grote competities in groepen van 4 die dan nog eens geld krijgen volgens het aantal inwoners van die landen. Dat maakt de competities van landen zoals België gelijk met regionale en zelfs provinciale competities in vgl met de grote landen.
  • Filip De Ridder

    4 maanden geleden
    Commercie en winstbejag maken alles kapot... waarom moet het altijd meer en sneller zijn, en zakkenvullend voor slechts de happy few?
  • Gunther Driesen

    4 maanden geleden
    We zijn geweest met het gezin , en inderdaad er is geen sfeer en magie meer maar dat is al vele jaren in england . Er zou blijkbaar wel een nieuw stadion komen van 63000 zitplaatsen. In de nabije toekomst 🙏