© Getty Images

Voormalig wereldkampioen darts waarschuwt voor hype rond 16-jarige Luke Littler: “Als het ooit misgaat, mogen jullie zichzelf op de borst kloppen”

Zelfs wie het WK darts niet op de voet volgt, ontsnapt nauwelijks aan de hype rond Luke Littler. De amper 16-jarige Engelsman is de sensatie op dit WK darts en dat brengt heel wat aandacht met zich mee. Voormalig wereldkampioen Gary Anderson waarschuwt voor de gevolgen van al die aandacht: “We hadden ooit nog zo’n youngster...”

Maxime Caeyman

Darts is de laatste jaren enorm aan populariteit aan het winnen en dat is alleen maar goed voor de sport, maar die toenemende aandacht heeft ook z’n nadelen. Té veel aandacht kan verstikkend werken en zeker als je als jonge kerel nog niet weet hoe je met die druk moet omgaan.

En veel aandacht, dat is wat Luke Littler krijgt. De 16-jarige Engelsman slaat de (darts)wereld met verstomming met het niveau dat hij op die jonge leeftijd al haalt op het WK darts en komt daardoor vol in de schijnwerpers te staan. De verwachtingen rond Littler zijn intussen enorm hoog en dat is iets waar de wereldkampioen van 2015 Gary Anderson voor waarschuwt.

“We hadden ooit nog zo’n youngster, Josh Rock. Die is door de pers en nog anderen volledig vernietigd. Als het ooit misgaat met Littler, dan mogen jullie zichzelf op de borst kloppen”, zo was Anderson bijzonder duidelijk op de persconferentie na afloop van zijn gewonnen wedstrijd tegen Boris Krčmar. De op dit moment 22-jarige Josh Rock bestormde in 2022 de dartswereld, maar kan de hoge verwachtingen voorlopig niet inlossen.

(Lees verder onder de foto)

Gary Anderson.© Getty Images

“Laat Luke gewoon darts spelen. Ik zag hem vandaag en hij had camera’s op hem gericht, zoom-calls, skype-meetings, noem maar op. Laat hem gewoon darts spelen. Hij is 16 jaar en speelt goed. Net zoals Josh Rock een fantastische speler is, maar jullie hebben hem twee, drie jaar teruggeslagen.”

Zaterdag treft Littler op het WK de vijfvoudige wereldkampioen Raymond van Barneveld. Mocht Littler nu ook de Nederlander naar huis gooien, wordt de hype ongetwijfeld nog wat groter. Anderson zal het niet graag zien gebeuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer