© Getty Images

Mijlpaal voor Toumani Camara in de NBA: landgenoot pakt uit met eerste double-double en helpt zo Portland aan zege tegen Spurs

Portland heeft vrijdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA wraak kunnen nemen tegen San Antonio. Het team van Toumani Camara won in het eigen Moda Center met 134-128 van de Spurs. Onze landgenoot pakte uit met een double-double, de eerste in zijn NBA-carrière.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Portland speelde donderdag al een keer tegen San Antonio en toen haalden de Spurs het, dankzij een sterke prestatie van het Franse toptalent Victor Wembanyama (30 punten), met 105-118 in het Moda Center. Ditmaal ontbrak Wembanyama en daar profiteerden de Trail Blazers optimaal van. Jerami Grant en Malcolm Brogdon blonken uit met elk 27 punten maar ook Camara liet zich opmerken met dertien punten, elf rebounds en twee assists in ruim 36 speelminuten. Het is voor de 23-jarige Brusselaar zijn eerste ‘double-double’, waarbij hij dubbele cijfers laat optekenen in twee statistieken, uit zijn NBA-loopbaan.

Portland staat in de stand van de Western Conference op de veertiende plaats (op 15) met negen zeges tegen 22 nederlagen. Alleen tegenstander San Antonio (5 zeges tegen 26 nederlagen) heeft een slechter rapport.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voorts ging Denver, de titelverdediger, de boot in tegen Oklahoma City (93-119 in de Ball Arena). Nikola Jokic kwam bij de Nuggets tot negentien punten. Shai Gilgeous-Alexander loodste Oklahoma naar de zege met veertig punten. Boston, de koploper in de Eastern Conference (25-6), versloeg Toronto in de TD Garden met 120-118. Jaylen Brown scoorde 31 punten voor de Celtics.

© NBAE via Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer