De zwemvijver ligt in een L-vorm rond het kantoor.© Studio PSG

Vremdse hovenier legt mooiste zwemvijver met tuinkamer aan in Borsbeek: “Meer vraag naar tuinkantoren door thuiswerk”

Vremde/Borsbeek -

Pieter Neven en Lien Nuyens uit Vremde hebben met hun bedrijf Groenfactor een eerste prijs gewonnen bij de Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2023-2024. “We wonnen met de aanleg van een zwemvijver naast een tuinkantoor”, zegt Pieter.

Filip Spoelders

Het jaar eindigt mooi voor de medewerkers van Groenfactor. In de categorie zwemvijvers tot een budget van 40.000 euro behaalden Pieter Neven en zijn echtgenote Lien Nuyens de eerste plaats met een project in Borsbeek. “De combinatie van de zwemvijver naast een poolhouse dat ingericht is als kantoor zorgde voor een extra troef. Aangezien mensen meer thuis werken dan vroeger, krijgen we meer aanvragen om een tuinkamer in te richten als bureau. Mijn vrouw is interieurarchitecte. Zij ontwierp het poolhouse”, zegt Pieter.

Lien Nuyens en Pieter Neven vielen tweemaal in de prijzen dit jaar.© RR

Uiteraard werd de prijs uitgereikt voor de aanleg van de zwemvijver. “Het verschil maken we meestal door aan de details te werken. Aan de rand van de vijver legden we een smal grasprofiel waardoor het lijkt dat het gras rechtstreeks over gaat in het water. Het houten vlonderterras voor het tuinkantoor geeft een zwevend gevoel over het water. De klant beschikt met verwarming, water en elektriciteit over alle comfort in zijn kantoor terwijl hij de eenden in de vijver kan zien zwemmen.”

Met de prijs willen Lien en Pieter bekender worden met hun werk. “We willen zeker niet groter worden, maar we willen ons tonen met dergelijke totaalprojecten van ontwerp tot en met de uitvoering.”

Het gras loopt bijna naadloos over in de vijver.© RR

Het is niet de eerste erkenning die de tuinarchitect en tuinaannemer dit jaar naar de Boechoutse deelgemeente wist te halen. Groenfactor won recent brons bij de wedstrijd van de Vlaamse tuinaannemer in de categorie de Vlaamse tuinaannemer, Groen Kleurt! 

Voor deze wedstrijd toont Groenfactor dat het naast open tuinen ook raad weet met het inrichten van stadstuinen. De bronzen tuin bevindt zich namelijk in de stedelijke omgeving van Borgerhout. “Dit project heeft een prachtige balans tussen creativiteit en doordachte planning, wat resulteert in een aantrekkelijke groene buitenruimte.”, oordeelde de jury.

Met het ontwerp en aanleg van deze Borgerhoutse stadstuin won Groenfactor brons.© RR

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout