Opvallend: zowel bij de mannen als bij de vrouwen kleurt het hele podium Nederlands in Hulst (en het gaat nog verder)

Oranje boven in de wereldbekercross in Hulst zaterdag. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kregen we een volledig Nederlands podium. En sterker nog, in beide wedstrijden ging ook de vierde plaats naar onze noorderburen.

Maarten Vanhoof

Niets nieuws onder de zon bij de vrouwen, waar een podium met drie Nederlandse dames wekelijkse kost is. In Hulst was het Puck Pieterse die met de bloemen aan de haal ging. De Nederlandse kampioene heeft de goeie vorm te pakken en ging er al vrij snel alleen vandoor. Ceylin Alvarado en Lucinda Brand mochten mee het podium op. Wereldkampioene Fem van Empel stond dan weer voor het eerst dit seizoen niet op het podium.

© BELGA

© BELGA

Een uur later was het ook bij de mannen Nederland aan het feest. Er stond daar alweer geen maat op Mathieu van der Poel, die zijn zevende overwinning van het seizoen boekte. Achter de wereldkampioen gingen de renners van Trek Baloise Lions met de ereplaatsen lopen. Joris Nieuwenhuis werd tweede, Lars van der Haar legde beslag op de derde plaats. Pim Ronhaar zette de Nederlandse suprematie nog wat extra in de verf door vierde te worden.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer