82-jarige bewoner gekneveld aangetroffen in badkamer na home invasion in Malle: “Slachtoffer is zwaar onder de indruk”

Malle -

In de Sint-Laurentiuslaan in Oostmalle heeft vrijdag een gewelddadige home invasion plaatsgevonden. De 82-jarige bewoner werd gekneveld aangetroffen, de dader(s) worden opgespoord. Hoeveel buit er kon worden gemaakt, is voorlopig onduidelijk.

kma nelo

De feiten speelden zich af rond 16 uur in een vrijstaande woning aan de Sint-Laurentiuslaan. “De 82-jarige bewoner werd met geweld in zijn woning overvallen”, vertelt Lieselotte Claessens, woordvoerder van het Antwerps parket. Volgens onze informatie werd de bejaarde man vastgebonden in zijn badkamer. Een thuisverpleegkundige trof tijdens haar ronde het slachtoffer aan, waarna ze onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde.

De politiezone Voorkempen kwam massaal ter plaatse. De dader of daders zijn voorlopig nog niet gevat. “Ze worden opgespoord”, zegt de woordvoerder. Over hoeveel buit er werd gemaakt, kan het parket geen informatie geven. Volgens een buur zou de buit aanzienlijk zijn en verklaarde het slachtoffer “al zijn waardevolle spullen te hebben afgegeven.”

“Het slachtoffer was zwaar onder de indruk van de feiten en werd opgevangen door de medische diensten. De man was niet gewond”, aldus Claessens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen