Ga naar de inhoud

Kerstactie Pro League levert recordbedrag op voor Younited, truitje Club Brugge-talent is meest gegeerd

 za 30 december 2023 19:12

Goed nieuws voor Younited Belgium. De traditionele kerstactie van de Pro League leverde dit jaar opnieuw een recordbedrag van 157.365 euro op. Dat bedrag wordt ingezet om kwetsbare personen via voetbal opnieuw perspectief te bieden. Het truitje van Antonio Nusa leverde met een prijskaartje van 3.023 euro het meeste op.

De kerstactie van de Pro League ten voordele van Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League, heeft dit jaar een recordbedrag van 157.365 euro opgeleverd. 

 

Traditioneel worden er wedstrijdtruitjes van verschillende spelers uit de Belgische competitie geveild. Het populairste shirt was dit jaar dat van Club Brugge-goudhaantje Antonio Nusa en wisselde van eigenaar voor 3.023 euro.

 

De top drie werd vervolledigd door Arthur Vermeeren (2.902 euro) en Toby Alderweireld (2.800 euro). De populairste club was dan ook Royal Antwerp FC (23.427 euro).

 

In de Challenger Pro League was topschutter Adriano Bertaccini (RFC Liège) het goudhaantje. Zijn truitje leverde 825 euro op, terwijl het meest gegeerde shirt uit de Lotto Super League van Febe Vanhaecke (Club YLA) voor 875 euro onder de hamer ging.

We kunnen met de opbrengst meer dan 1.000 kwetsbare personen en hun families steunen.

Lorin Parys, CEO van de Pro League

Naast de shirts werden er ook verschillende items geveild. Bij de specials was de feestbeker van KAA Gent uit 2015 het absolute prijsbeest met een recordbedrag van 8.500 euro.


Ook de VIP-arrangementen voor de Croky Cup-finale (1.700 euro), de Gouden Schoen (1.674 euro) en een match van RSC Anderlecht (1.463 euro) brachten heel wat geld in het laatje.

 

Een geslaagde editie. Lorin Parys, CEO van de Pro League, is alvast trots op het behaalde resultaat. "We kunnen met de opbrengst van de kerstactie meer dan 1.000 kwetsbare personen en hun families steunen om opnieuw stappen in de samenleving te zetten."

 

"Ik ben alle clubs, partners en supporters dan ook erg dankbaar. Ze bewijzen opnieuw dat ons profvoetbal een echte sociale motor is die verenigt en solidair is. Via ons beleidsplan dat we in 2023 voorstelden zullen we in het nieuwe jaar op hetzelfde elan verdergaan", aldus de Pro League-CEO.

Gerelateerd: