© Isosport

Kerstactie van Pro League levert recordbedrag van 157.365 euro op, truitje van Antonio Nusa is het populairste

De traditionele kerstactie van de Pro League ten voordele van Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League, heeft dit jaar een recordbedrag van 157.365 euro opgeleverd. Dat maakte de belangenvereniging van Belgische profclubs zaterdagavond bekend.

Bron: BELGA

Het populairste shirt was dat van Club Brugge-goudhaantje Antonio Nusa en wisselde van eigenaar voor 3.023 euro. De top drie werd vervolledigd door Arthur Vermeeren (2.902 euro) en Toby Alderweireld (2.800 euro). De populairste club was Antwerp (23.427 euro).

Het populairste shirt uit de Challenger Pro League was dat van topschutter Adriano Bertaccini (RFC Liège) en leverde 825 euro op, terwijl het meest gegeerde shirt uit de Lotto Super League van Febe Vanhaecke (Club YLA) voor 875 euro onder de hamer ging. Het populairste item in deze vijftiende editie van de kerstactie was de kampioensbeker van AA Gent uit 2015. De ‘feestbeker’ van dat jaar ging voor een recordbedrag van 8.500 euro onder de hamer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Profvoetbal als sociale motor

Lorin Parys, CEO van de Pro League, is trots op het behaalde resultaat. “Onze fans toonden zich de voorbije kerstperiode erg begaan en solidair met de spelers van Younited. Dankzij onze clubs en partners konden we ongetwijfeld het leukste veilingaanbod van de voorbije jaren aanbieden. De supporters zijn er dan ook echt voor gegaan!”

“We kunnen met de opbrengst van de kerstactie meer dan 1.000 kwetsbare personen en hun families steunen om opnieuw stappen in de samenleving te zetten”, gaat Parys verder. “Ik ben alle clubs, partners en supporters dan ook erg dankbaar. Ze bewijzen opnieuw dat ons profvoetbal een echte sociale motor is die verenigt en solidair is. Via ons beleidsplan dat we in 2023 voorstelden zullen we in het nieuwe jaar op hetzelfde elan verdergaan.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer