© REUTERS

VIDEO. Romelu Lukaku wordt uitgefloten door Juventus-fans en gaat onderuit met AS Roma

Juventus heeft zaterdagavond AS Roma verslagen. In Turijn ging de ploeg van José Mourinho met 1-0 de boot in. Romelu Lukaku stond de hele wedstrijd tussen de lijnen maar speelde een anonieme partij bij de Romeinen.

Maarten Vanhoof

Juventus-Roma kondigde zich aan als een speciale wedstrijd voor Romelu Lukaku. Er was afgelopen zomer de flirt van Big Rom met de Oude Dame, maar het was vooral de terugkeer naar het stadion waar hij ruim een half jaar geleden racistisch bejegend werd door Juve-supporters. Het is in die wedstrijd dat de intussen iconische viering van Lukaku ontstond.

U begrijpt ook: beide partijen hebben niet de beste relatie. En dat bleek zaterdagavond al meteen. Toen Lukaku in de eerste minuut achter een bal aan sprintte, begon de thuisaanhang al massaal te fluiten. En dan had de Rode Duivel nog geen bal geraakt.

© REUTERS

In de eerste helft vielen er geen doelpunten. Juventus had de meeste kansen, AS Roma de beste. Zo kwamen de Romeinen na het halfuur bijna op voorsprong, maar een schot van Paulo Dybala belandde net naast de kooi van Juve-doelman Wojciech Szczęsny.

Hakje en doelpunt

Vlak na rust kreeg de Oude Dame wel loon naar werken. Na een mooi hakje van Dusan Vlahovic - ook even mee betrokken in de transfersoap rond Lukaku - kwam de bal bij Adrien Rabiot. De Fransman werkte het leer vervolgens onder Rui Patricio in doel.

De treffer van Rabiot bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de partij. Roma hield nog wel een slotoffensief, maar de Juventus-defensie kraakte niet. Weston McKennie verzuimde in de slotfase van dichtbij nog om er 2-0 van te maken. Een paar minuten kwam de thuisploeg wel tot scoren, maar Chiesa stond buitenspel.

Juventus boekt een negende competitiezege in elf wedstrijden. Het verkleint de kloof op leider Inter zo tot twee punten. AS Roma kon in haar laatste vier wedstrijden slechts een keer winnen en blijft hangen op een zevende plaats.